Bătălia cabliștilor. Ce a decis CNA despre Digi 24 în grila Romtelecom

A fost a doua ședință a Consiliului Național al Audiovizualului în care s-a discutat refuzul Romtelecom de a introduce Digi 24 în grilă. A fost o oră și jumătate de discuții. Concluzia? Aceeași.  În plus, în aceeași ședință s-a decis  că UPC nu trebuie sancționat pentru că nu a introdus în grila analogică și digitală postul de știri al RCS&RDS.

Totodată, CNA a aprobat și noile grile Romtelecom. Membrul CNA Narcisa Iorga a fost cea care a propus somarea Romtelecom și UPC pentru refuzul de a introduce în grilă Digi 24. Propunerea a avut doar două voturi "pentru", al inițiatoarei și al lui Florin Gabrea și opt împotrivă. 

Narcisa Iorga a explicat: "Am solicitat revenirea asupra acestui punct pentru că data trecută am observat că s-a înțeles că odată ce am aprobat avizele de retransmisie, am aprobat inclusiv grilele societăților care nu respectă art 82. Cred că prin acest vot, dacă l-am asuma așa cum a trecut el, am deschide un precedent extrem de periculos. O societate de cablu poate să nu includă un post din lista must carry și să aibă acordul CNA pentru acest lucru. De aceea am sol să revenim asupra acestui punct. Eu nu pot să înțeleg cum se poate să sară peste locul 13 și să introducă alte posturi de la locul 22", scrie paginademedia.ro

Ea  a amintit și cazul RCS&RDS care în urmă cu câțiva ani, a fost amendată pentru că a refuzat să introducă postul GSP TV, deținut de Antena Group, în grila sa de programe. 

Foto: exclusivnews.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel