Băsescu, somat să își ceară scuze pentru declarațiile rasiste, sexiste, clasiste si naționaliste

flashmob_dcnews
flashmob_dcnews

Protest prin flashmob împotriva declarațiilor lui Traian Băsescu. Însă acţiunea anunţată drept "flash-mob artistic" s-a încheiat odată cu intervenţia jandarmilor, după câteva minute, nefiind autorizată.

Mai multe mame au protestat preţ de câteva minute la Palatul Cotroceni. Femeile şi-au exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

"Declarațiile președintelui Traian Băsescu constituie un atac la adresa demnității cetățenelor și cetățenilor României, cuprind o serie de discriminări la adresa mai multor categorii de persoane și reflectă o gravă abatere de la responsabilitatea de reprezentant politic pe care funcția sa o cere. Prin cuvintele sale Traian Băsescu indică al cui președinte consideră că este și al cui nu este, lucru inacceptabil într-o democrație", susțin mamele.

Declarația președintelui cu privire la natalitate, prin care acesta spunea că “natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume” , le-a scandalizat pe mai multe femei din România, care cred că este o părere sexistă.

"Cerem președintelui Traian Băsescu să își ceară scuze publice pentru declarațiile făcute, solicităm sancționarea acestor declarații de către instituțiile abilitate, delimitarea față de aceste declarații din partea altor reprezentanți politici și cerem din partea cetățenelor și cetățenilor României să nu accepte o retorică care ne subminează solidaritatea reciprocă", mai spun femeile.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în actualul ritm de scădere demografică, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru că minoritatea roma este foarte productivă, menţionând că natalitatea este o misiune pentru femeile din ţara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel