Băsescu s-a răzgândit: am exagerat cu proporţia de 99%

TRAIAN BASESCU - DECLARATII - SEDIU DE CAMPANIE
TRAIAN BASESCU - DECLARATII - SEDIU DE CAMPANIE

Traian Băsescu afirma în urmă cu câteva zile că se va întoarce în proporţie de 99% la Cotroceni. El a avansat chiar şi o dată,  miercuri 1 august. În intervenţi de la Realitatea, Băsescu a dat însă un pas înapoi şi a precizat că a exagerat cu acest pocent. Băsescu nu a vrut să spună totuşi care sunt şansele pentru invalidarea referendumului

"Poate am exagerat şi cu proporţia şi cu data. Dacă plec pe 29 noaptea din functia de preşedinte, am conştiinţa împăcată. În afară de mici derapaje verbale, de atitudine, ştiu că mi-am făcut datoria. Eu nu voi fi supărat luni, indiferent dacă plec. Am un singur mare regret :că am construit cu migală încrederea în România, această muncă s-a dus în 3 zile: 3,4, 5 şi 6 prin deciziile din Parlament" a spus Băsescu.

Băsescu susţine că boicotul de la referendum i-a fost dictat din interiorul PDL. "Nu am reuşit să conving PDL că soluţia este să mergem la vot şi eu nu am altă infrastructură în momentul de faţă. În Colegiul Director, votul a fost 89 pentru neparticipare şi o singură abţinere. E clar că, în interiorul PDL, nu mai era cale de întors. Mie îmi pare rău, dar nici nu pot merge chiar singur cu toţi împotriva mea la referendum. Al doilea argument foarte puternic al PDL a fost că nu pot garanta securizarea votului, având în vedere că PDL are un singur reprezentant în secţiile de votare. Se şi adeveresc instrucţiunile date de PSD ca pe parcursul zilei să se introducă pachete de câte 10 voturi în urne. Arată că acest risc există. Miza fraudei ar fi atingerea pragului de validare, nu votul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel