Băsescu: Proiectul de revizuire a Constituţiei, finalizat. Am introdus ideea de regiuni

Traian-Basescu
Traian-Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat, urmând a fi trimis Parlamentului după sărbătorile de Paşte. În proiectul viitoarei legi fundamentale a fost introdusă ideea de regiuni, acestea urmând a fi definite prin lege pe criterii sociale şi economice şi nicidecum pe criterii etnice, a precizat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că optează pentru această reorganizare administrativ-teritorială din considerente de eficienţă şi pragmatism.

"Vă pot spune că în proiectul de modificare a Constituţiei eu introduc ideea de regiuni (...) urmând ca prin lege să definim aceste regiuni. (...) De ce optez pentru această organizare? Pentru că, în principiu, cred că diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie că e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă. În momentul de faţă avem foarte multe consilii judeţene, dacă punem şi sectoarele Bucureştiului, avem o birocraţie extrem de ridicată, care ar putea fi simplificată, eventual, prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni. Dar, repet, nu pe criterii etnice, ci pe criterii care să ţină cont de echilibrele sociale şi economice“, a subliniat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Şeful statului a mai spus că ar fi de dorit ca referendumul pentru adoptarea noii Legi fundamentale să fie organizat simultan cu alegerile locale din iunie 2012.

„Echipa care a lucrat a facut cativa pasi inainte. Dincolo de a reflecta la rezultatul referendumului, in articole din Constitutie au fost introduse si modificari care vizeaza punerea in aplicare sau clarificarea unor prevederi constitutionale, care au fost deja explicate prin decizii ale Curtii Constitutionale, ca sa nu mai fie ambiguitate la unele dintre articole“ a precizat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel