Băsescu, mesaj de compasiune către Hollande

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis duminică un mesaj omologului francez François Hollande, în care îşi exprimă profunda compasiune față de cazul celor doi jurnalişti de la Radio France International (RFI), care au fost răpiți şi executați, sâmbătă, la Kidal (Mali).

"Doresc să vă transmit expresia profundei mele compasiuni faţă de tragicele evenimente care au zguduit opinia publică franceză în aceste zile. Uciderea jurnaliştilor francezi capturaţi în Mali ne aduce iarăşi, din nefericire, în faţa unei probleme grave cu care se confruntă întreaga lume, aceea a terorismului.

Prin implicarea sa în lupta împotriva terorismului Franţa a dovedit că este gata să facă sacrificii pentru ca lumea în care trăim să fie una sigură în spiritul respectului faţă de libertatea şi demnitatea umană. Îmi exprim speranţa că aceste tragedii prin care vieţile noastre resimt presiunea extraordinară a violenţei şi a extremismului să ne unească şi mai mult în lupta împotriva mişcărilor teroriste, având deplina conştiinţă a responsabilităţii faţă de valorile civilizaţiei în care credem şi pe care le vom apăra întotdeauna cu întreaga forţă a solidarităţii noastre", a transmis Traian Băsescu prin intermediul unui comunicat de presă.

Vezi și: Două jurnaliste de la RFI, răpite și ucise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel