Băsescu: Limbajul meu nu este cel al unui președinte scrobit

basescu_limbaj
basescu_limbaj

Preşedintele suspendat Traian Băsescu își reproșează limbajul, care uneori nu este cel al unui ”președinte scrobit”, precizând, totodată, că  regretă aceste ,,excese de limbaj”, dar ,,după ce au plecat”, deși ele sunt parte din definiţia unui preşedinte care vrea să rămână un ”om normal”, cu bunele și cu relele lui.

Traian Băsescu a posta o filmare pe Facebook, în care susține că regretă limbajul folosit uneori, precizând însă că este limbajul unui om pe care funcția nu îl transformă. ,,Unul dintre reproşurile care mi se fac este legat de limbaj. Eu recunosc că uneori limbajul meu nu este cel mai adecvat, sau în orice caz că nu este limbajul unui preşedinte scrobit”, a spus el. Băsescu a adăugat că de când a devenit preşedinte şi-a propus să nu îl transforme funcţia şi să rămână un ,,om normal” cu bune şi rele. ,,Trebuie să vă spun însă un lucru. De când am devenit preşedinte mi-am propus să nu mă transforme funcţia. Eu vreau să rămân tot om, un om normal cu bunele şi relele lui, un om care pleacă de la premiza că a doua zi după ce nu mai este preşedinte va trebui să trăiască la fel cum a trăit înainte de a fi preşedinte”, menționează preşedintele suspendat.

Traian Băsescu își motivează în continuare ”licențele de limbaj”, susținând că ele sunt caracteristice unui președinte, care și-a propus să rămână un om normal.

,,Şi cei care vă aduceţi aminte declaraţiile mele de la începutul primului mandat nu se poate să nu vă reamintiţi faptul că mi-am propus să rămân un om normal. De aceea, uneori, mai scap şi licenţe de limbaj pe care trebuie să vă spun că le şi regret, dar după ce au plecat. De aceea îmi permit să mă comport normal, merg în restaurant cu soţia ca orice român, merg la o distracţie, la o nuntă sau la o sărbătoare locală ca orice român şi altfel nu îmi propun să le arăt românilor că sunt altfel decât sunt”, a explicat Băsescu.

,,Până şi erorile de limbaj, pe care le recunosc ca atare, sunt parte din această definiţie a unui preşedinte care nu se transformă pe timpul mandatului pentru că mi-ar fi imposibil să mai trăiesc normal după ce îmi termin mandatul.Reţineţi, însă, că regret întotdeauna excesele de limbaj”, a adăugat președintele suspendat pe Facebook.

În finalul înregistrării, Traian Băsecu conchide: ,,Eu am avut însă parte de dragostea Antenelor şi a Realităţii şi o discuţie privată a devenit deja un mod de a se exprima preşedintele României ca urmare a insistenţei de mai bine de patru, cinci ani a trustului de presă a lui Voiculescu şi a lui Vântu până acum un an. Asta e”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel