Băsescu, despre CCR: Rămâne puternică și de neatins, dacă nu face niciun joc politic

ccr
ccr

”Curtea Constituțională a României rămâne puternică şi de neatins, atâta timp cât nu face niciun fel de joc politic”, a declarat, joi, preşedintele suspendat Traian Băsescu, susținând că sunt justificate și posibile ”erori” ale unor decizii, din cauza volumului uriaș de lucru.

Președintele suspendat Traian Băsescu a fost întrebat, joi seară, cum vede faptul că la Comisia de la Veneția a fost transmisă o scrisoare din partea Curţii Constituţionale în care au fost reclamate, din nou, presiuni asupra judecătorilor constituţionali, solicitându-i ajutor.

"Dincolo de sprijinul de la Comisia de la Veneţia pe care l-au solicitat sau nu, eu nu am văzut o astfel de adresă, o astfel de scrisoare, dincolo de poziţia doamnei vicepreşedinte al Comisiei Europene, dincolo de orice alte declaraţii politice, Curtea Constituţională a României rămâne puternică şi de neatins, atâta timp cât nu face niciun fel de joc politic. Şi eu cred că nu face, asta este convingerea mea, indiferent ce partide i-au propus pe judecători”,  a răspuns Traian Băsescu, citează Mediafax.

Președintele a apreciat efortul depus de judecătorii CCR, susținând că pot apare și greșeli în formularea unor decizii, motivate tocmai de un ”volum uriaș de lucru”.

”Mai ales, în chestiuni fundamentale, pot fi erori, pe care Curtea le-a şi recunoscut, uneori le-a corectat prin decizii care au urmat. Nimeni nu-i perfect şi la volumul de lucru uriaş pe care îl are Curtea Constituţională sunt posibile uneori şi erori, dar nu cred că putem spune că avem o Curte Constituţională care decide funcţie de deciziile de la partide", a răspuns Traian Băsescu, care a susținut că independența Curții poate fi probată tocmai prin faptul că judecătorii CCR au respins toate solicitările USL privind validarea referendumului din 29 iulie, în pofida presiunii pe care alianța a făcut-o public.

"Cu toată presiunea pe care a făcut-o USL public, preşedintele interimar Antonescu, premierul, decizia 3 a Curţii aţi văzut cum execută practic fiecare element de contestaţie. (...) Nu a fost admisă niciuna dintre contestaţiile pe care le-a făcut preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, deci cred că avem probe că aici influenţele sunt foarte mici. Sper să rămână aşa", a mai afirmat preşedintele suspendat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel