Băsescu descoperă "derapaje în statul de drept": ATENȚIE! Drum alunecos

Diana Popescu / 27 feb 2017 / 10:42 Salveaza PDF Comentarii

Traian Băsescu, fostul şef al statului, avertizează că nu există stat de drept fără respectarea separaţiei puterilor în stat, ori dacă infractorii protejaţi rămân în libertate cu banii furaţi în conturi şi dacă deciziile CCR nu se aplică în 45 de zile.

”Atenţie! Drum alunecos! Nu există stat de drept în afara principiului că «nimeni nu este mai presus de lege»”, scrie Traian Băsescu pe o rețea de socializare.

Liderul PMP subliniază faptul că în democraţie orice om are dreptul la o anchetă corectă şi la un proces corect, ”inclusiv un criminal, un om de afaceri sau un politician”.

"Nu există Stat de Drept fără respectarea drepturilor fundamentale aşa cum ele sunt înscrise în Constituţia României şi în convenţiile internaţionale la care România este parte. Nu există Stat de Drept fără respectarea separaţiei puterilor în stat. Nu există Stat de Drept dacă justiţia se face selectiv, unii oameni, fie ei şi politicieni sau oameni de afaceri, devin ţinte pe care Sistemul îi execută din interese politice sau economice. Nu există Stat de Drept dacă infractorii protejaţi rămân şi în libertate şi cu banii furaţi în conturi. Nu există Stat de Drept dacă deciziile Curţii Constituţionale nu sunt aplicate în 45 zile aşa cum cere Constituţia. Atenţie ! Se produc derapaje!", a mai scris fostul șef al statului pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27