Barroso, dispută cu Farage: Euroscepticismul poate duce la un nou război mondial

Jose-Manuel-Barroso dece
Jose-Manuel-Barroso dece

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, susține astăzi discursul anual în fața europarlamentarilor despre starea Uniunii Europene. El a pledat la Bruxelles pentru o mai puternică centralizare la nivelul UE și i-a avertizat pe deputații eurosceptici că ostilitatea lor față de Uniune ar putea conduce la un nou război mondial.

Anul viitor va fi centenarul Primului Război Mondial, iar asta ar trebuie să le aducă aminte euroscepticilor de rolul Uniunii în păstrarea păcii, a declarat Barroso, cu referire la premierul Marii Britanii, David Cameron, care vrea să renegocieze dependența insulei față de UE.

”Vreau doar să le spun tuturor celor care jubilează în fața dificultăților Europei și care vor să regreseze integrarea pentru a reveni la izolare: Europa pre-integrată, diviziunea, războiul, nu sunt dorite și nu sunt meritate de cetățeni”, a spus Barroso în timpul unui discurs înflăcărat.

”Continentul european nu a trecut niciodată printr-o perioadă de pace mai lungă decât cea pe care o cunoaștem de când a fost creată comunitatea europeană. Este de datoria noastră să o conservăm și să o aprofundăm”, a continuat el.

Eurodeputatul Martin Callanan, liderul Conservatorilor Europeni, se îndoiește că Uniunea Europeană este tot ce stă între pace și un război mondial.

”Avem nevoie de o nouă direcție eurorealistă cu altfel de idei. Idei care să spună că patriotismul este sănătos. Pentru a fi un german, un polonez sau un francez mândru nu trebuie să fii anti-european. Conceptele nu sunt antagonice”, a spus el.

Nigel Farage, poate cel mai celebru anti-european din plen, a intervenit, la rândul său, acuzându-l pe Barroso că întemeiază un mit. ”Nu UE asigură pacea în Europa, ci NATO și miile de soldați americani. UE este cea care, prin moneda unică și austeritate, cauzează rata mare a șomajului, sărăcie și convulsii sociale. Violențele din Grecia și Spania sunt o consecință a politicilor Uniunii”, a afirmat britanicul.

Jose Barroso i-a încurajat pe cei care se plâng de eșecurile Uniunii să lucreze pentru a o îmbunătăți, nu să renunțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel