Barcelona - Real Madrid. Starul englez care va juca primul derby în 'El Clasico'

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a confirmat vineri că fotbalistul Jude Bellingham va juca sâmbătă împotriva Barcelonei în primul său Clasico, transmite EFE.


Bellingham a părăsit terenul şchiopătând în penultimul minut al meciului de marţi de la Braga, din Liga Campionilor, în care a marcat al doilea gol al echipei sale, învingătoare cu 2-1. Internaţionalul englez a avut o problemă musculară, dar este apt de joc pentru derby-ul de la Barcelona. "Bellingham va juca sâmbătă pentru că este bine şi s-a refăcut. Vinerea aceasta se antrenează (...) şi va fi bine", a indicat Ancelotti.

Va fi primul Clasico pentru internaţionalul englez, care este conştient de caracterul special al acestei partide, a spus tehnicianul: "Nu este nevoie de explicaţii. Profesioniştii urmăresc toate jocurile şi ştiu perfect ce este un Clasico. Este urmărit în toată lumea şi este unul dintre cele mai importante meciuri."

Ancelotti a spus că sunt şanse mari ca francezul Ferland Mendy să fie titularizat pe postul de fundaş stânga în locul compatriotului său Eduardo Camavinga. Italianul nu exclude prezenţa acestuia din urmă la centrul terenului, deoarece "poziţia ideală a lui Camavinga este ca pivot". Ancelotti a vorbit şi despre fundaşul Dani Carvajal, care a marcat în urma unor lovituri de cap atât în meciul de campionat cu Sevilla FC, cât şi în cel cu Braga.

"Carvajal are acum un rol mai important. Noi am uitat în sezoanele trecute că loveşte bine mingea cu capul şi este foarte inteligent în careu. I-am schimbat rolul la fazele fixe", a spus antrenorul. Real Madrid este lider în La Liga, cu 25 puncte, la egalitate cu Girona, ele fiind urmate de Barca la un singur punct.

FC Barcelona trebuie să-şi controleze emoţiile ca s-o învingă pe Real Madrid, a spus Xavi

Decimată de accidentări, FC Barcelona şi tinerii săi fotbalişti trebuie "să-şi controleze emoţiile" ca s-o învingă sâmbătă pe rivala istorică Real Madrid, a declarat vineri antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez, citat de AFP.

"Există mai multă nervozitate, mai multă tensiune (într-un Clasico - n. r.). După mine, cheia acestor meciuri este să controlezi nervii, caracterul şi tempo-ul meciului. Este greu, pentru că inima este foarte fierbinte, dar mintea trebuie să rămână rece", a spus Xavi într-o conferinţă de presă.

După cum s-a anunţat, Xavi a contat la antrenamentul de vineri pe cinci dintre cei şase jucători indisponibili în ultima vreme, excepţia fiind Sergi Roberto. Raphinha, care a părut complet refăcut, s-a antrenat alături de Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Jules Kounde şi Pedri Gonzalez. Xavi nu a indicat dacă aceşti cinci jucători vor fi în lotul pentru El Clasico. "Toţi jucătorii care au fost accidentaţi sunt disponibili şi vor să joace. (...) Dar nu vom forţa pe nimeni. Într-un Clasico trebuie să fii 100%, aşa că nu putem face greşeala de a-i folosi dacă nu sunt la 100%", a explicat tehnicianul.

Antrenorul blaugrana va trebui să mizeze din nou pe fotbalişti tineri formaţi la centrul de juniori al clubului, Lamine Yamal (16 ani), Fermin Lopez (20 de ani), Alejandro Balde (20 de ani) şi indispensabilul Gavi (19 ani).

"Faptul de a avea jucători formaţi la club este un plus datorită angajamentului lor. E fantastic să avem jucători crescuţi de La Masia, ei cunosc rivalitatea şi importanţa meciului", a spus Xavi. Întrebat despre forma în care sunt cele două echipe, fostul mare mijlocaş a estimat că şansele sunt egale. "Obligaţia de a câştiga este aceeaşi pentru ambele formaţii. Nu există aproape niciodată o favorită, un Clasico este imprevizbil", a spus Xavi.

"Va trebui să fim atenţi, dar vom fi curajoşi. Nu vom schimba modelul sau filosofia: vom fi ambiţioşi şi vom încerca să dominăm având controlul mingii", a afirmat fostul internaţional spaniol. Potrivit lui, întâlnirea de sâmbătă este "un test important", dar rezultatul său "nu va decide" soarta campionatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel