Barcelona-PSG. Game, set, meci

Barcelona PSG 6-1, a reprezentat încă o pagină de istorie în fotbalul modern, tot mai închis, fără spectacol, italian de-a dreptul. Sutele de milioane au avut sens. Vedetele au vorbit.

Am asistat la una dintre cele mai mari și spectaculoase răsturnări de scor din istoria Champions League, o istorie scrisă în doar șapte minute. Golul lui Cavani a '#rezistat' până în minutul 88, atunci când Neymar a înscris. Semnalul revenirii era o sintagmă forțată, cu doar două minute înainte de final.

Sentimentul de déjà-vu vine de la Liverpool-Borussia Dortmund de anul trecut care a avut o istorie asemănătoare. Era însă Europa League, unde încă mai vedem meciuri spectaculoase, iar Liverpool mai avea 'minuni' la activ.

Execuția lui Neymar din lovitură liberă i-a costat pe catalani peste 100 de milioane de euro. O arată ultimele date din procesul Barcelonei, care a trucat suma de transfer pentru plata unor impozite mai mici. Cum Neymar nu a rupt gura târgului anii trecuți decât prin sclipiri destul de rare, oficialii Barcelonei oftau amar. Aseară însă, totul s-a schimbat.

Eliminarea Barcelonei ar fi fost deopotrivă o lovitură financiară, dar mai ales de imagine. Eșecul usturător din meciul tur a făcut înconjurul planetei, iar discuții precum oportunitatea unor investiții și eșecul celor efectuate erau deja în marile publicații. Iubitorii fotbalului i-au taxat dur pe catalani, care s-au văzut într-o ipostază foarte rară: aceea de a motiva o diferență de patru goluri. 

A contat în atitudine. În minutul trei Barcelona marca pentru prima oară. 93 de minute mai târziu, lumea fotbalistică era în delir. Minunea se întâmplase.

O revenire rară în Champions League care se întâmplă cam o dată la un deceniu. Ultima de acest tip și la acest nivel datează din 2005. Liverpool, condusă cu 3-0 avea să egaleze. Apoi, ridicau trofeul. Urmează Barcelona?

Poate, pentru că se spune că 'minunile' se întâmplă cu un scop. Este însă doar fotbal. Să ne bucurăm de el. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel