Urmărește emisiunea live


Barcelona își deschide școală de fotbal în China

Barcelona va lansa o nouă academie în China, prima școală de fotbal de acest gen gestionată direct de către club.

Președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, și ambasadorul Ronaldinho au vizitat orașul Hainan, cea mai mică și sudică provincie din China, în cursul zilei de ieri, pentru a prezenta proiectul care a fost aprobat de către membrii clubului în octombrie anul trecut.

Clubul catalan deține alte 20 de școli de fotbal răspândite în întreaga lume, inclusiv două în Statele Unite, însă cea care urmează să se deschidă în sudul Chinei este diferită. 

Cu sediul în Haikou, capitala Hainanului, aceasta va avea șapte terenuri de fotbal și va putea găzdui o mie de copii. Pe lângă acestea academia va avea un magazin unde se vor găsi, un spațiu interactiv pentru istoria clubului, dar și o zonă de catering.

"Am ales China pentru că este o țară incredibilă. Guvernul chinez plănuiește să promoveze fotbalul, să creeze jucători și vrea să introducă acest sport în societate ca pe un sport important. Am ales China pentru că viitorul este aici. Populația chineză se preocupă din ce în ce mai mult de fotbal. Și de ce nu ar putea Barca să ajute la crearea acestui vis condus de guvernul chinez? Noi credem că va fi un proiect de succes", a declarat Bartomeu, potrivit site-ului oficial al clubului catalan.

În plus față de alte școli de fotbal, Barcelona deține 150 de campusuri de formare în peste 50 de țări de pe toate cele cinci continente, cu mai mult de 30.000 de copii implicați în prezent în diverse programe de club.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel