Bărbat salvat dintr-un incendiu de un fost militar în termen la pompieri, care se afla în zonă

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de JamesRein de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de JamesRein de la Pixabay

Un bărbat a fost salvat dintr-un incendiu izbucnit la Iași de un fost militar în termen la pompieri, care se afla în zonă.

Vineri, 19 martie 2021, un incendiu a izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Iași. Un fost militar în termen la pompieri, care se afla în zonă, a participat la salvarea persoanei din apartament, scrie BZI.

La locul evenimentului au fost direcționate forțe de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospeciala de primă intervenție, o autospeciala de descarcerare și echipajul de prim ajutor calificat.

ISUJ Iași precizează că „la ajungerea forțelor de intervenție la locul intervenției, la ora 08. 17, spre surprinderea echipajelor de intervenție, o scară fixă era montată la geamul apartamentului incendiat, de către nimeni altul decât un locatar al scării.”

Cătălin Vieriu, eroul zilei la Iași

Este vorba despre Vieriu Cătălin, în vârstă 36 ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 – 2006” care, arată ISUJ Iași, „nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-ne cu scara pusă la geamul apartamentului, ne-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului.”

„Victima, un bărbat, de aproximativ 50 ani a fost salvată, în stare conștientă cu simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, a fost preluată de către echipajul de prim ajutor ajutor calificat și transportată la spital.În urma incendiului au ars un pat, diverse materiale textile și au fost degradate diverse echipamente electrocasnice, aproximativ 40 de metri pătrați de zugrăveală. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind acțiunea unei persoane iresponsabile.

Îți mulțumim, bunule samaritean, o viață de om trăiește! Faptele și ajutorul acordat sunt demne ca exemplu de urmat! Respect, domnule Cătălin Vieriu.”, se încheie mesajul ISUJ Iași.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel