Bărbat reţinut de DIICOT după ce a exploatat o minoră în Prahova şi Buzău

Foto: Pexels/Pixabay
Foto: Pexels/Pixabay

DIICOT a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

La data de 03.06.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna iulie 2020, inculpatul a racolat o persoană vătămată minoră pe care a determinat-o la practicarea prostituţiei, iar sumele de bani rezultate din aceasta activitate au fost însuşite în totalitate de către inculpat.

Victima a fost exploatată sexual, în diferite locaţii închiriate în regim hotelier, pe raza judeţelor Prahova şi Buzău, prin intermediul unor anunţuri postate în mediul online de către inculpat.

Totodată, inculpatul a recurs la monitorizarea permanentă a victimei, fapt care i-a indus acesteia o stare de temere constantă, iar, în momentul în care victima nu a mai dorit să continue activităţile, inculpatul a avut un comportament violent.

La data de 03.06.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Prahova, în urma căreia au fost puse în aplicare un mandat de aducere.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, transmite Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel