Barbara Bush, deces la Casa Albă

Sebastian Florea / 18 apr 2018 / 07:14 Salveaza PDF Comentarii

A murit Barbara Bush, fostă primă doamnă a Americii.

Barbara Bush, soţia fostului preşedinte al SUA George Bush, a murit marţi, la vârsta de 92 de ani. Decesul a fost anunţat de familie.

Duminica trecută, se comunicase că starea sănătăţii fostei prime doamne s-a deteriorat şi că s-a renunţat la tratamente, iar ea primea doar îngrijiri pentru diminuarea suferinţelor. Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, care şi-a văzut atât soţul, cât şi un fiu la Casa Albă. Ea a fost soţia celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush (1989-1993) şi mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009). Abigail Adams, soţia preşedintelui John Adams (1797-1801) a murit înainte de alegerea ca preşedinte a fiului ei, John Quincy Adams (1825-1829).

Barbara şi George Bush senior aniversaseră în ianuarie 73 de ani de căsnicie. Cei şase copii ai lor au preluat de la tată porecla dată cu afecţiune mamei: 'vulpea argintie'. În spatele imaginii ei cu părul complet alb se ascundea o apărătoare înverşunată a familiei, reaminteşte Reuters. 'Va rămâne multă vreme în amintiri pentru devotamentul ei faţă de ţară şi familie, pe care le-a servit în egală măsură la fel de neabătut', au comunicat preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi soţia sa, Melania.

Barbara Bush a respins speculaţiile că îşi foloseşte influenţa asupra soţului în scopuri politice, aşa cum au făcut predecesoarele ei la Casa Albă, Nancy Reagan şi Rosalyn Carter: 'Nu mă joc cu funcţia lui, iar el nu se joacă cu gospodăria mea', a declarat ea la un moment dat. Născută în 8 iunie 1925, Barbara Pierce a copilărit în Rye, statul New York. În 1941 şi-a întrerupt studiile la colegiul Smith şi s-a logodit cu viitorul preşedinte George Bush, pe atunci aviator în forţa aeriană a marinei SUA, care primise o permisie în timpul celui de-al doilea război mondial.

[citeste si]

În 1944, avionul lui a fost doborât de japonezi în Pacific, iar el a fost singurul supravieţuitor al echipajului, salvat de un submarin. 'Ştiam că o să vină acasă. Era Superman', a mărturisit Barbara Bush despre vremea războiului, la televiziunea CNN, în 2003. George Bush şi 'Bar', cum îi mai spunea el, s-au căsătorit în 1945. 'A fost lucrul pe care l-am făcut bine', susţinea el.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28