Barack Obama îl critică pe Donald Trump: "Ignoranța nu este o virtute"

Barack Obama, a făcut duminică, în cursul unei ceremonii de înmânare a diplomelor la universitatea Rutgers din apropiere de New York, o critică în toată regula a populismului afișat de candidatul republican la succesiunea sa, Donald Trump, însă fără să îl numească.

Barack Obama i-a îndemnat pe studenți să nu regrete o ipotetică epocă de aur americană, menționând că "bunele timpuri de altădată nu au fost chiar așa de bune", referindu-se la discriminările rasiale, sărăcie sau rolul femeii în societate.

"Lumea este mai interconectată ca oricând", a declarat liderul de la Casa Albă. "A construi ziduri nu va schimba cu nimic situația", a adăugat el, luând în derâdere propunerea emblematică a lui Donald Trump de a ridica un zid la frontiera cu Mexicul.

Fără să pronunțe numele omului de afaceri, Barack Obama a spus că niciun zid nu va putea opri epidemiile de Zika sau Ebola și nici nu va rezolva problemele de competitivitate legate de mondializare.

[citeste si]

"Asta nu ne va stimula economia și nici nu ne va îmbunătăți securitatea. A-i izola sau denigra pe musulmani sau a sugera să fie tratați diferit la graniță este nu doar împotriva valorilor noastre, dar și a ce suntem", a continuat președintele SUA. "Asta contrazice faptul că creșterea noastră, inovațiile noastre, dinamismul nostru au fost întotdeauna hrănite de capacitatea noastră de a-i atrage pe cei mai buni din cele patru colțuri ale lumii", a mai spus el.

Barack Obama i-a denunțat apoi pe oamenii politici care, în opinia sa, resping în numele corectitutdinii politice știința și rațiunea.

"În politică este ca în viață: ignoranța nu este o virtute", a spus el. "Nu-i grozav să nu știi despre ce vorbești. Asta nu are nimic de a face cu faptul de a fi sincer sau a spune adevărul ori a lupta împotriva corectitutdinii politice. Este doar că nu știi despre ce vorbești", a adăugat Barack Obama, într-o referință clară la Donald Trump care se laudă că este un candidat incorect politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel