Barack Obama, despre Hillary Clinton: ”Ar fi o președintă excelentă”

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, sâmbătă, cu o zi înainte de lansarea aşteptatei candidaturi la preşedinţie a lui Hillary Clinton, că fosta sa contracandidată democrată din 2008 "ar fi o preşedintă excelentă".

Fostul secretar de Stat american urmează să-şi anunţe candidatura la învestirea democrată pentru funcţia de preşedintă a Statelor Unite duminică, scrie Mediafax.

Actualul lider de la Casa Albă a afirmat că Hillary Clinton - o fostă primă Doamnă, apoi senator din New York şi secretar de Stat în primul său mandat - "a fost o candidată formidabilă în 2008, a fost o susţinătoare nemaipomenită a primei mele alegeri, a fost un secretar de Stat excepţional şi este prietena mea".

Vezi și: Imagine istorică după cinci decenii. Barack Obama dă mâna cu Raul Castro- FOTO

"Eu cred că ar fi o preşedintă excelentă", a subliniat Barack Obama.

El a fost destul de prudent în declaraţii, având grijă să nu fure startul lansării lui Hilary Clinton. Însă, într-o conferinţă de presă în care jurnaliştii americani l-au întrebat despre acordul în dosarul nuclear cu Iranul, Clinton şi întâlnirea cu Raul Castro, preşedintele SUA a declarat că "un lucru pot să spun, şi anume că va fi capabilă să se descurce foarte bine în orice conversaţie sau dezbatere pe teme de politică externă".

"Iar bilanţul său în domeniul politicii interne este, cred, atent cu familiile celor care muncesc", a apreciat liderul de la Washington.

"În cazul în care se hotătăşte să candideze" pentru preşedinţie, a adăugat Obama, "şi anunţă acest lucru, va avea un mesaj puternic de transmis".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel