Banii de pe vânzarea clubului Chelsea vor merge în Ucraina, dar o parte vor rămâne la Londra. De ce

Foto de Jorono de la Pixabay
Foto de Jorono de la Pixabay

Chelsea ar urma să fie vândută pentru aproximativ 4 miliarde de lire sterline, iar o parte importantă din aceşti bani vor rămâne la Londra. 

Fostul vicepreședinte al celor de la Arsenal, David Dein, le-a scris miniștrilor britanici o scrisoare în care solicită ca 750 de milioane de lire sterline să fie păstrate pe teritoriul Marii Britanii pentru investițiile menționate anterior.

”În timp ce, până în prezent, accentul a fost pus pe cumpărători, există o întrebare crucială cu privire la destinaţia veniturilor din vânzare. Fără îndoială, victimele războiului din Ucraina ar trebui să fie în centrul gândurilor noastre şi orice putem face pentru a folosi banii din această vânzare pentru a sprijini eforturile umanitare ar trebui să fie binevenit.

Investiţiile în antrenori, terenuri, academii şi facilităţi în zonele defavorizate şi lăsate în urmă ar putea schimba situaţia pentru comunităţi şi tineri. Ar putea contribui la crearea unei noi generaţii de vedete ale fotbalului englez, sprijinind în acelaşi timp coeziunea comunităţii, crearea de noi locuri de muncă, reducerea criminalităţii în rândul tinerilor şi ajutând la creşterea şi dezvoltarea fotbalului feminin.

Toate acestea sunt priorităţi interguvernamentale şi sper că guvernul Majestăţii Sale ar putea acţiona pentru a crea o oportunitate care să schimbe lucrurile”, a transmis Dein, către secretarul de stat pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), Nadine Dorries, conform Digisport.

Miliardarul care deține clubul Nice a făcut o ofertă uriașă pentru a cumpăra Chelsea

Miliardarul britanic Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos cu activitate în industria chimică, deja proprietar al clubului francez de fotbal Nice şi al echipei cicliste Ineos-Grenadiers, a făcut o ofertă de 4,25 de miliarde de lire sterline (5 miliarde de euro) pentru cumpărarea echipei engleze Chelsea, informează AFP.Prestigiosul club londonez a fost scos la vânzare pe 2 martie de proprietarul său rus Roman Abramovici, vizat de sancţiuni după invadarea Ucrainei.

"Este o ofertă britanică pentru un club britanic", a explicat vineri grupul Ineos într-un comunicat, promiţând că "va investi în Stamford Bridge pentru a face din el un stadion de talie mondiala", şi în sectorul sportiv pentru a reuni "cei mai buni jucători şi antrenori din lume".

Primii trei candidaţi la achiziţionarea lui Chelsea au fost grupul condus de fostul preşedinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, care îl include pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein şi coproprietarul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics, Stephen Pagliuca.

Jim Ratcliffe a perturbat însă acest ecosistem cu o oferta care va implica 2 miliarde de euro în investiţii în club, pe o perioadă de 10 ani, şi 3 miliarde de euro în direcţia unei fundaţii caritabile care să sprijine victimele războiului din Ucraina.

Potrivit presei, oferta lui Ratcliffe este de departe cea mai mare.

Omul de afaceri în vârstă de 69 de ani luase deja în considerare o ofertă în 2019, înainte de a se orienta spre clubul Nice. De asemenea, Ineos a dat numele său începând din 2019 uneia dintre cele mai importante echipe din lumea ciclismului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel