Bani de la stat pentru pensionari. Ce sume vor primi, condiții. Vezi dacă te afli printre ei

Ema Apostu / 05 Martie 2019 / 11:18 Salveaza PDF Comentarii
Pensiile romanilor
Pensiile romanilor

Mai mulți pensionari vor putea beneficia, în perioada următoare, de tichete sociale. Ce valoare au și ce condiții trebuie îndeplinite.

Câteva mii de vârstnici cu pensii sub 1.000 de lei, din municipiul Braşov, vor putea beneficia, în perioada următoare, de tichete sociale în valoare de 100 de lei pentru Sărbătorile Pascale, Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii anunţând startul campaniei "Dar din suflet pentru Seniori".

Vezi și: Andreea Bălan, stop cardio-respirator. Scandal pe Facebook: Vă scoateți ochii! Aprindeți o candelă!

Condiții pentru primirea tichetelor

 

Campania se va desfăşura în perioada 11 martie - 25 aprilie, anul acesta cuantumul tichetelor fiind dublat faţă de 2018 prin hotărârea Consiliului Local Braşov. Persoanele îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul reşedinţă, cu vârsta minimă de 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii, a căror pensie este de până în 1.000 de lei inclusiv. Ei vor trebui să prezinte cuponul de pensie şi cartea de identitate (în original şi copie), precum şi o cerere prin care solicită acordarea tichetelor, iar în cazul persoanelor nedeplasabile, în plus, o împuternicire scrisă pentru persoana mandatată să ridice tichetele şi actul de identitate (în original şi copie) al acesteia.

Distribuirea tichetelor, din care se pot achiziţiona numai alimente, se va face de patru ori pe săptămână - luni, marţi, miercuri şi vineri - între orele 8,30 - 15,30, iar joi între 8,30 -17. Potrivit deciziei forului local din Braşov, acest ajutor social se acordă în cadrul campaniei "Dar din suflet pentru seniori" de două ori pe an, înainte de Paşte şi de Crăciun. În luna octombrie 2018, numărul persoanelor eligibile pentru a obţine tichete sociale a fost de peste 8.300, însă doar aproximativ 50% dintre acestea au depus solicitări în cadrul campaniei.

Vezi și: Dieta cu mere și ouă. Slăbești rapid în câteva zile

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22