EXCLUSIV  Bacalaureat 2018, în județele baronilor: Vrancea lui Oprișan, sute de elevi respinși

Bogdan Cotigă / 04 iul 2018 / 12:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deși are în fruntea consilului județean același politician de mai bine de 18 ani, Vrancea, unul dintre cele mai sărace județe din țară, nu a reușit anul acesta să obțină o rată de promovabilitate la bacalaureat mai mare de 60 %. 

Nivelul de trai și educație al Românilor se reflectă, se pare, și în rata de promvabilitate de la examenul de bacalaureat. Astfel, județe conduse de așa-zișii baroni locali, unii dintre ei fiind aleși de cetățeni patru sau chiar cinci mandate la rând nu se pot lăuda cu un număr semnificativ de elevi care au luat examenul de maturitate. 

Astfel, județul Vrancea este condus de eternul președinte al consiliului județean, Marian Oprișan. Acesta a fost ales și de părinții elevilor care au dat anul acesta bacalaureatul pentru a cincea oară în această funcție pe care o deține din anul 2000 fără întrerupere. 

La bacalaureatul din acest an, potrivit site-ului Ministerului Educației, în Vrancea s-au încris aproximativ 2200 de elevi. Astăzi s-au afișat rezultatele care arată că 860, respectiv 40 %, dintre aceștia nu au reușit să promoveze examenul. Doar cu opt medii de zece se poate mândri județul condus de Marian Oprișan, dar nu și cu foarte multe note de 2 și 3 la probele bacalaureatului. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27