BACALAUREAT 2015. "Măsură nebunească. Ai nenorocit un copil. Cine își asumă răspunderea?"

Anca Murgoci / 29 iun 2015 / 11:36 Salveaza PDF Comentarii

Lucrările absolvenților de clasa a XII-a vor fi corectate în alt județ decât în acela în care se susține examenul. O parte a sindicatelor se tem de un eventual haos care va fi creat de punerea în practică a acestei măsuri.

"Nu cred că Poliția și Jandarmeria au atâtea mașini încât să transporte lucrările elevilor. Gândiți-vă că toate lucrările se centralizează de la școli la inspectorat, unde sunt preluate de un inspector special. De aici, se face separarea pe centre de corectare, unde lucrările vor ajunge, cel mai probabil, cu mașinile personale ale profesorilor, însoțiți de jandarmi sau de polițiști.

Bucureștiul face cât șase județe și ai nevoie de un număr de comisii suficient de mare, astfel că nu cred că lucrările elevilor din Capitală vor fi corectate într-un singur județ", a explicat procedura Marius Nistor, liderul Federației Sindicale din Educație "Spiru Haret".

Sindicalistul apreciază că măsura este prea puțin gândită: "Avem camere de supraveghere video, avem și monitorizare audio și acum venim cu măsura aceasta nebunească. De ce?".

Potrivit lui Marius Nistor, pentru că responsabilitatea este foarte mare, Ministerul ar fi adunat cu arcanul profesorii supraveghetori și pe cei corectori: "Dacă se întâmplă ceva cu mașina care transportă lucrările elevilor? Dacă se pierde una singură, ai nenorocit un copil. Cine își asumă răspunderea? Plus că și sumele plătite de Minister profesorilor sunt mici în comparație cu efortul comisiilor de corectare", scrie Evenimentul Zilei.

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2015. Subiecte română - Real şi Uman. Baremele, luni, după orele 15,00 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24