BACALAUREAT 2015. BAREME Limba română, profil Real și Uman

  BACALAUREAT 2015. Barema Limba română. Luni, 29 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut prima probă    scrisă la Limba română. Elevii au primit două tipuri de subiecte la Română: pentru profil real şi tehnologic şi pentru profil uman şi pedagogic. DC News publică baremele, după orele 15,00.

Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul uman şi pedagogic au avut la subiectul al doilea de scris un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate, iar la subiectul al treilea trebuiau să scrie un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic.

Citește și: BACALAUREAT 2015. Subiecte română - Real şi Uman. Baremele, luni, după orele 15,00

La subiectul al doilea, elevii trebuiau să scrie un text argumentatv despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparţinând lui Ion Creangă, G. Călinescu sau Marin Preda.

DESCARCĂ DE AICI BAREMUL PENTRU ROMÂNĂ- profil REAL

DESCARCĂ DE AICI BAREMUL PENTRU ROMÂNĂ- profil UMAN

Subiectele de la profilul Real

La primul subiect, elevii de la real au primit un text dramatic – un fragment din "Trei generaţii, de Lucia Demetrius" – pe baza căruia trebuiau să numească un sinomim pentru cuvintele scocoteal şi deştepţi, să explice rolul unei cratime, să construiască un enunţ în care să existe o locuţiune sau o expresie care să conţină cuvântul viaţă, să precizeze o temă a discuţiei dintre personajele textului dat. De asemenea, elevii aveau de transcris două cuvinte care sunt mărci ale adresării directe, să menţioneze o modalitate de caracterizare a personajului feminin, să prezinte rolul notaţiilor autorului în text, să ofere două argumente că textul dat aparţine genului dramatic şi să comenteze o secvenţă din text.

Citește și: BACALAUREAT 2015. SUBIECTE ROMÂNĂ. Reacțiile elevilor după BAC - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel