AZ Alkmaar - CFR Cluj, Europa Conference League. Dan Petrescu: Ştim ce ne aşteaptă. Asta e realitatea

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că echipa sa trebuie să facă un meci perfect cu AZ Alkmaar, în deplasare, pentru a obţine măcar un rezultat de egalitate în partida din cadrul Grupei D a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

'Vom avea un meci foarte greu, Alkmaar e echipa favorită la câştigarea grupei. Acasă este foarte bună, trebuie să facem un meci perfect ca să obţinem ceva, nu neapărat victoria. Orice rezultat pozitiv este un lucru mare pentru noi. Echipa lor arată foarte bine, au jucători tineri, în primul '11' joacă toţi la echipa naţională. Ştim ce ne aşteaptă mâine, am simţit asta şi la meciul tur, mai ales în prima repriză', a declarat Petrescu, miercuri seară.

Tehnicianul consideră că echipa sa trebuie să fie de patru ori mai bună decât în meciul tur, pierdut cu 0-1, pentru a obţine un rezultat bun, fotbalul olandez fiind mult superior celui românesc.

AZ Alkmaar - CFR Cluj, Grupa D a Europa Conference League se va disputa joi, de la ora 19:45

'Trebuie să fim de patru ori mai buni decât la Cluj ca să obţinem un rezultat pozitiv. Sunt conştient că mâine vor fi foarte multe faze de poartă, mai ales din partea lor. Pentru că aşa este campionatul olandez, cu un stil ofensiv, de aia au şi cinci echipe în grupele competiţiilor europene. Fotbalul din Olanda este mult peste fotbalul din România, din păcate asta este realitatea. Noi vom încerca să scoatem maximum din acest meci. Suporterii îi ajută foarte mult pe cei de la Alkmaar. Acasă sunt foarte, foarte buni şi datorită fanilor, care sunt foarte, foarte aproape. Au şi ei problemele lor, dar e clar că au mai multe chestii pozitive decât negative', a completat Dan Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că din cauza unei accidentări, atacantul francez Billel Omrani nu a putut face deplasarea în Olanda: 'Din păcate cel mai în formă jucător al echipei, Omrani, nu a putut face deplasarea. Este accidentat'.

Partida AZ Alkmaar - CFR Cluj, din cadrul Grupei D a Europa Conference League se va disputa joi, de la ora 19:45 (ora României). 

Cristian Balaj, anunţat oficial ca preşedinte al clubului CFR Cluj

Fostul arbitru internaţional Cristian Balaj a fost numit, miercuri, în funcţia de preşedinte al clubului de fotbal CFR Cluj, a anunţat gruparea pe site-ul său oficial. Suntem bucuroşi să vă anunţăm că începând de astăzi, Cristi Balaj, fostul mare arbitru al României şi fost preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, este noul preşedinte al echipei CFR 1907 Cluj. Îi urăm bun venit în familia CFR şi cât mai multe performanţe la conducerea echipei noastre!, se arată în mesajul campioanei României.

Cristian Balaj a fost numit la conducerea ANAD pe 18 ianuarie 2019. Cristian Balaj a ocupat anterior funcţia de consilier în cadrul MTS în mandatele miniştrilor Marius Dunca, Ioana Bran şi Bogdan Matei.

De asemenea, el a acumulat experienţă managerială în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, unde a fost ales în funcţie în 2010 şi reales în unanimitate în 2014. Cariera sa de arbitru a debutat în 1994, iar în Liga I a condus pentru prima oară în anul 2000 meciul dintre Steaua Bucureşti - FC Braşov. Până la finele carierei, a condus peste 340 de meciuri în Liga I şi deţine recordul celor mai multe finale de Cupa României arbitrate - patru.

El a devenit arbitru FIFA în 2003. Doi ani mai târziu a arbitrat în Cupa UEFA (actualmente Europa League), iar în 2010 a debutat în UEFA Champions League. A arbitrat echipe precum AC Milan, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund, în meciuri de Champions League şi Europa League. A oficiat jocuri de calificare atât pentru Cupe Mondiale, cât şi pentru Campionate Europene, fluierând reprezentative precum Germania, Polonia şi Cehia. A oficiat la turnee finale de EURO pentru categoriile de vârstă Under-17 şi Under-19.

În 2001, Balaj a cucerit pentru prima dată premiul de cel mai bun arbitru din România, atât din partea Federaţiei Române de Fotbal (prin intermediul Comisiei Centrale a Arbitrilor), cât şi într-o gală organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor. De atunci a fost nominalizat la acest titlu de diverse foruri (inclusiv de Comisia Centrală a Arbitrilor) în fiecare an, fiind arbitrul român cu cele mai multe astfel de titluri în palmares.

A arbitrat ultima oară în decembrie 2016, la un meci din Liga I dintre echipele Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu. La Gala Fotbalului Românesc din 2018, lui Cristian Balaj i-a fost decernat Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate în arbitraj. Marţi, Balaj şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte al ANAD. 

CITEȘTE ȘI Dan Petrescu, declarație bizară după înfrângerea rușinoasă cu AZ Alkmaar: Cred că CFR Cluj merita victoria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel