Ayrault, premierul Franței: Integrarea romilor este posibilă

ayrault dece
ayrault dece

Premierul Franței, Jean Marc Ayrault, a afirmat, marți, în fața Adunării Naționale, că integrarea romilor este posibilă, iar problemele dificile nu ar trebui exarcebate. Poziția exprimată de Ayrault vine ca urmare a controverselor stârnite de ministrul de Interne francez, Manuel Valls, care a pledat pentru deportarea masivă a romilor din Franța.

Prim-ministrul socialist al Franței a vizitat România în februarie, atunci când a fost primit la Palatul Victoria de omologul său român, Victor Ponta. Dosarul romilor a fost unul dintre cele mai delicate aflate în primăvară pe masa discuțiilor celor doi oficiali. Atât Ayrault, cât și Victor Ponta, au pledat atunci pentru o mai puternică integrare a romilor în România, înainte ca Franța să-și facă partea sa de datorie.

Marți, 1 octombrie, un deputat l-a interogat pe Jean Marc Ayrault în fața Adunării Naționale cu privire la recentele fricțiuni din Guvern, pornite de la declarațiile inflamatoare ale lui Valls, ministru de asemenea socialist. ”Nu există temei pentru a exacerba aceste chestiuni dificile”, a spus premierul Franței, adăugând că ”integrarea romilor este posibilă”, cu condiția ca aceștia să respecte ”legile Republicii”, informează Le Nouvel Observateur.

Problema majoră a romilor români și bulgari ajunși în Franța este, în perspectiva lui Jean Marc Ayrault, cea a taberelor amplasate ilegal de aceștia

Președintele Francois Hollande, Jean Marc Ayrault și miniștrii cabinetului său se vor întâlni, miercuri, la Palatul Elysee, pentru prima oară de la momentul iscării scandalului romilor imigranți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel