Avocatul Sorinei Pintea, prima reacţie după ce a fost declarat INCOMPATIBIL de ANI

Viorel Mocanu
Viorel Mocanu

Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al României la CEDO şi avocatul Sorinei Pintea, a reacţionat după ce ANI l-a declarat incompatibil. 

„Regie ieftină deja patentată! Presiune pusă pe apărare, mesaj clar de a mă retrage din echipa de apărare a doamnei Sorina Pintea! Am luat act de informațiile difuzate în spațiul public, în cursul acestei dimineți, de către Agenția Națională de Integritate cu privire la soluția adoptată în cauza în care se făceau verificări, cu toate că până la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicată, oficial, o soluție în acest sens. Precizez în mod ferm că nu am fost incompatibil in nicio perioadă. Voi Contesta soluția în instanță, nu pentru că aș dori să ocup vreo funcție publică, ci doar pentru a demonstra neregularitățile!", a declarat Viorel Mocanu, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, Mediafax.

VEZI ŞI Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea, INCOMPATIBIL

ANI, acuzată de încălcarea GDPR

„Dezavuez însă maniera în care o instituție a statului alege să disemineze o astfel de informație cu privire la o posibilă soluție dispusă, fără protejarea datelor cu caracter personal și fără încunoștințarea persoanei în cauză, în lipsa administrării oricăror probe în apărare, dar și momentul în care o astfel de comunicare este realizata. Este cât se poate evident, pentru orice observator obiectiv și imparțial, ca momentul ales pentru o astfel de soluție si graba cu care se încearcă deturnarea atenției publice de la încălcările drepturilor omului comise de autorități în cazul doamnei Sorina Pintea nu sunt deloc întâmplătoare", a completat Mocanu.

"Nu mă las influenţat de intimidări"

El a mai spus că nu ar proceda în acest fel, nici în calitate de avocat al Sorinei Pintea, nici pentru oricare alt om.

„În calitate de avocat al doamnei Sorina Pintea, așa cum aș proceda în situația oricărui client pe care l-aș apăra, precizez în mod expres că refuz sa mă las influențat de aceste intimidări și presiuni și voi rămâne consecvent misiunii mele. Suplimentar, secretarii de stat nu sunt membri ai guvernului si aceștia pot face parte din Consiliile de administrație prin Memorandum aprobat in Guvern, exceptie distinctă - procedură care nu ține de cel numit în CA", a conchis Viorel Mocanu.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostului secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Viorel Mocanu.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Agenția Națională de Integritate, fostul secretar de stat s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a fost simultan secretar de stat și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A.

Viorel Mocanu este avocatul Sorinei Pintea în dosarul în care fostul ministru este acuzată de luare de mită.

În acelaşi timp, el a fost acuzat că a schimbat pledoaria în dosarul lui Liviu Dragnea de la CEDO pentru ca fostul lider PSD să aibă câştig de cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel