Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea, INCOMPATIBIL

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul fostului secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Viorel Mocanu.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Agenția Națională de Integritate, fostul secretar de stat s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie – 15 iulie 2019, întrucât a fost simultan secretar de stat și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., scrie Mediafax.

Abatere disciplinară

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mocanu Viorel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligațiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective [...].

Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", se arată în comunicatul ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel