Avocatul Sergiu Andon, revoltat după retrimiterea Codului Fiscal la Parlament

Avocatul Sergiu Andon și-a manifestat, vineri, la România TV, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal la Parlament, revolta față de procesul legislativ din România ultimilor 25 de ani, susțind că "am intrat într-un dezmăț în care adesea legile se schimbă sau sunt contestate sau sunt modificate înainte de a se naște".

"Pe mine mă interesează ca om care de 25 ani sunt foarte îngrijorat de procesul legislativ ce e mai rău în toată treaba asta. Puțini își dau seama, dar legile sunt temelia statului, nu-i o metaforă, chiar așa funcționează. Repet mereu ce spunea Jean Jacques Rousseau, că principală calitate a unei legi e să fie veche. Ca să fie veche, trebuie să fie înțeleaptă, bine gândită, bine așezată.

Ori, de 25 de ani noi facem legi pe principiul dacă am puterea în vârful pixului meu - prin funcție, prin alegere, prin scuza democrației, prin scuza majorității, toate astea fiind niște valori reale pentru altceva, nu ca să schimbi legile - am intrat într-un dezmăț în care adesea legile se schimbă sau sunt contestate sau sunt modificate înainte de a se naște.

Noul Cod Fiscal: Klaus Iohannis a intrat în logica distructivă a lui Băsescu, susține Vulpescu

Codurile astea, cu care regimul Băsescu s-a lăudat atât, unele din ele au suferit sute de modificări până la intrarea în vigoare. E de neimaginat. Alte cazuri din perioada guvernării Ciorbea, se modifica legea înainte de a apărea instrucțiunile de aplicare, pe urmă apăreau instrucțiunile de aplicare, după care apărea o a doua lege.

Codul e o lege, pe mine asta mă îngrijorează. Ce fel de fundamentare are Codul ăsta și dintr-o parte, și din alta, că nici nu s-a născut bine și ba e gâdilat, ba... O lege este temelia statului", a declarat Sergiu Andon.

Anunț din PSD, privind data reexaminării Codului Fiscal în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel