Noul COD FISCAL. Ioan Chelaru: Sesiune extraordinară a Parlamentului, posibil în august

Retrimiterea Codului Fiscal în Parlament de către preşedintele Klaus Iohannis este o surpriză, a declarat, vineri, la RFI, vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, în opinia căruia o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru reexaminarea documentului e posibilă la sfârşitul lunii august.

 

"Aşteptăm să ajungă textul şi observaţiile dumnealui în Parlament (...). Recunosc că reprezintă o surpriză faptul că a fost întors în Parlament, în condiţiile în care a avut susţinerea totală a Parlamentului. O vom înregistra la Senat, că este prima Cameră sesizată. Probabil că dacă coaliţia aflată la guvernare într-o şedinţă care sigur va fi convocată va aprecia că este necesar, bănuiesc că la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână, când deja Parlamentul lucrează pe comisii, nu în plen, e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară. Probabil că va fi analizată în prima şedinţă, raport comisie, şedinţă de plen şi tot în sesiune extraordinară, dacă se consideră că e urgent şi tot în luna august, se poate trece şi de a doua Cameră şi preşedintele să reprimească proiectul modificat sau acelaşi, eu cred că acelaşi, dar în sfârşit, e o părere personală, pentru a fi promulgat", a afirmat Ioan Chelaru, care este și preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal în Parlament

Politicianul social-democrat consideră însă că două luni reprezintă "o perioadă lungă pentru un asemenea proiect de o importanţă şi o anvergură de această natură", precizând că a sperat "să avem un altfel de preşedinte, dar s-ar părea că nu avem acest lucru şi o luăm de la capăt".

Noul Cod Fiscal: Klaus Iohannis a intrat în logica distructivă a lui Băsescu, susține Vulpescu

Ludovic Orban, într-o situație neplăcută după respingerea Codului Fiscal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel