Avocatul Poporului, sesizat de Asociația "21 Decembrie 1989", în legătură cu dosarele Revoluției

Avocatul Poporului a fost solicitat de către Asociația "21 Decembrie 1989" să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu articolul din noul Cod de procedură penală care prevede că în cazul unor evenimente în care sunt implicați atât civili, cât și militari, urmărirea penală este realizată de Parchetul Militar.

O delegație a Asociației "21 Decembrie 1989", condusă de Teodor Mărieș, s-a întâlnit miercuri cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, informează Agerpres.

Din delegație au făcut parte femei rănite în Revoluție și urmașe ale luptătorilor decedați în decembrie 1989.

Reprezentanții revoluționarilor i-au solicitat Avocatului Poporului să uzeze de prerogativele constituționale și să sesizeze Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate asupra articolului 56, alin. (4) și (5) din noul Cod de procedură penală, conform căruia în cazul unor evenimente în care sunt implicați atât civili, cât și militari, urmărirea penală este realizată de Parchetul Militar.

Reprezentanții instituției susțin că vor analiza cu rapiditate solicitarea petenților și vor furniza în cel mai scurt timp posibil un răspuns, în conformitate cu prevederile legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel