Avocatul Poporului intervine în scandalul cu penitenciarele

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a prezentat situaţia din penitenciarele româneşti şi modul de acţiune al Domeniului pentru prevenirea torturii în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai asociaţiei neguvernamentale Human Rights Without Frontiers (HRW).

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Avocatul Poporului, reprezentanţii HRW s-au arătat interesaţi, între altele, de modul în care au fost implementate Recomandările Avocatului Poporului formulate în Raportul special cu privire la condiţiile de detenţie. Aceştia au abordat şi problema condiţiilor de cazare, asistenţei medicale din penitenciarele din România şi materia reducerii pedepselor în cazul întocmirii de lucrări ştiinţifice. Experţii din partea Human Rights Without Frontiers au dorit să afle detalii şi despre modul în care îşi desfăşoară activitatea Domeniul pentru prevenirea torturii, posibilităţile deţinuţilor de a contacta Avocatul Poporului, traseul procedural şi legal al Recomandărilor şi propunerilor formulate de către instituţie.

Delegaţia asociaţiei Human Rights Without Frontiers a abordat, între altele şi incidentele din penitenciarele româneşti, petrecute în luna iulie a anului trecut, arătându-se, în context, interesată de modul de acţiune alMecanismului de prevenire a torturii când există suspiciuni de rele tratamente.

[citeste si]

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Avocatului Poporului au descris, între altele, modul de organizare şi funcţionare a instituţiei, în general şi a Domeniului pentru prevenirea torturii, în special. În context, Victor Ciorbea a declarat că o parte din Recomandările şi propunerile formulate în Raportul special privind condiţiile de detenţie au fost implementate de către autorităţi, altele fiind în curs de implementare, se arată în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel