Avocatul Poporului, anchetă la Primăria Ovidiu și Prefectura Constanța

Avocatul Popoprului
Avocatul Popoprului

Avocatul Poporului anchetează Primăria localităţii Ovidiu şi Prefectura judeţului Constanţa în legătură cu nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Ancheta începută la Primăria oraşului Ovidiu şi Prefectura Constanţa, vizează posibila încălcare a art. 44 şi art. 52 din Constituţia României privind dreptul de proprietate privată şi dreptul persoanei, privată de o autoritate publică.

Potrivit sursei citate, ancheta Avocatului Poporului este urmarea unei petiţii prin care o persoană semnala faptul că, deşi a efectuat nenumărate demersuri la Primăria Ovidiu, această autoritate refuză punerea în aplicare a dispozitivului hotărârii judecătoreşti prin care se stabilea reconstituirea dreptului său de proprietate.

"Prin sentinţa civilă nr.20297 din 8 decembrie 2009, pronunţată de Judecătoria Constanţa, în dosarul nr.10557/118/2008, instanţa a obligat Comisia Locală Ovidiu pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului, Primarul oraşului Ovidiu şi Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Pământului Constanţa, să reconstituie în favoarea petentei, în calitate de moştenitoare, dreptul de proprietate pentru suprafaţa de 1,75 ha teren arabil, în natură pe vechiul amplasament, dacă nu a fost atribuit în mod legal altor persoane. În dispozitivul hotărârii se precizează că, în cazul în care restituirea în natură pe vechiul amplasament nu este posibilă, retrocedarea să se facă prin compensare cu alt amplasament liber şi numai în cazul în care retrocedarea nu este posibilă din motive obiective, să se acorde despăgubiri în echivalent", se arată în comunicatul de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel