Avocaţii lui Strauss-Kahn, optimişti înaintea audierii de marţi de la New York

dominique-strauss-kahn
dominique-strauss-kahn

Aocaţii lui Dominique Strauss-Kahn sunt optimişti şi încrezători înaintea audierii programate marţi la New York, în timp ce apărătorii cameristei care l-a acuzat pe fostul director FMI de agresiune sexuală speră că procuratura "va fi de partea clientei lor", relatează AFP.

William Taylor, unul dintre cei doi avocaţi ai lui Dominique Strauss-Kahn, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul francez Le Parisien, că acesta speră "să poată ieşi în cele din urmă din acest coşmar care durează din 14 mai".

Întrebat despre dovezile împotriva clientului său, printre care se numără şi un raport medical redactat în ziua presupusei agresiuni, Taylor a insistat că "documentul nu dovedeşte că Nafissatou Diallo a fost rănită în acel moment".

"Rana sa de la umăr nu a fost diagnosticată medical", a precizat el, adăugând că traumele vaginale constatate de medici "ar fi putut fi provocate de un raport sexuale produs în zilele precedente".

Procuratura din Manhattan a convocat-o pentru luni pe Diallo, înaintea unei audieri a lui Strauss-Kahn programate pentru marţi. Iniţial, avocaţii cameristei au declarat că această convocare ar putea indica faptul că procuratura se pregăteşte să renunţe la acuzaţii sau să retragă o parte dintre acestea.

Duminică, avocatul Kenneth Thompson a declarat însă că speră ca procuratura să fie de partea clientei sale, deşi "nu este sigur ce se va întâmpla" la întâlnirea de luni a acesteia cu procurorul Cyrus Vance.

El a adăugat că nu va renunţa la demersurile judiciare, precizând că Diallo "este foarte deprimată de evoluţia evenimentelor" şi "vrea să fie făcută dreptate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel