Avionul supersonic care reduce durata călătoriilor la jumătate

Diana Popescu / 21 iun 2017 / 22:54 Salveaza PDF Comentarii

În anii '60 se părea că viitorul transportului aerian era supersonic, dar în 2003 Concorde avea să zboare pentru ultima dată. Călătoria aeriană supersonică ar putea fi posibilă din nou în mai puțin de cinci ani dacă un avion care își propune să înlocuiască Concorde trece testul.

Compania ”Boom Supersonic” se așteaptă ca un prototip al avionului său de pasageri să facă primul zbor de testare până la sfârșitul anului 2018.

Testele subsonice și supersonice vor avea loc în SUA.

Dacă planul de 55 de locuri este aprobat, primii pasageri ar putea călători cu viteze supersonice peste Atlantic până în 2023.

Blake Scholl, fondatorul și directorul executiv al companiei Boom, a declarat că proiectarea avionului demonstrativ XB-1 a trecut printr-o revizuire a performanței și a siguranței înainte de a fi fabricat.

Compania spune că cinci companii aeriene anonime au plasat deja 76 de comenzi pentru avionul său de pasageri, care seamănă cu Concorde, dar are o aripă delta care se deplasează aproape de vârful nasului.

Compania afirmă că prețuri sunt similare cu tarifele de clasă business pe ruta lucrativă Londra-New York.

Biletele Concorde au costat până la aproximativ de trei ori mai mult decât această sumă.

Deși mulți rămân sceptici în privința faptului că Boom își poate respecta promisiunile, compania a spus în martie că a intrat în posesia celor 33 de milioane de dolari care i-ar permite să construiască și să zboare cu avionul demonstrativ.

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29