AVION AIRBUS A320 PRĂBUȘIT ÎN FRANȚA. Comportament anormal al piloților. Ipoteze cutremurătoare

Avionul Airbus A320 al Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord. A coborât moderat, cu o traiectorie lineară care a condus avionul direct în munți. 

O serie de experți și piloți atrag atenția asupra comportamentului inexplicabil al echipajului avionului de tip Airbus A320 al Germanwings, filiala low-cost a companiei germane Lufthansa. 

Comandanți de bord și foști anchetatori ai Biroului de anchetă și analiză (BEA) au explicat că avionul avea portanță, forța responsabilă cu menținerea aparatului la altitudine.

"Ori a înainta în direcția munților nu avea sens. Toate acestea indică o acțiune anormală din partea unor piloți profesioniști, care dispuneau de toate mijloacele, sau o lipsă de reacție din partea echipajului", explică un comandant al unei mari companii aeriene, potrivit Agerpres.

"Faptul că piloții nu au împiedicat avionul să se prăbușească în munți ar putea semnifica că ei erau fie în stare inconștientă sau morți, fie au decis să moară, fie au fost forțați să moară", concluzionează un alt expert pentru AFP.

"Una dintre ipoteze este că a existat o depresurizare lentă și că masca de oxigen nu a funcționat. În acest caz, piloții puteau să intre foarte repede într-o stare de hipoxie (nivel redus de oxigen în sânge)", opinează numeroși piloți și anchetatori BEA.

AVION AIRBUS A320 prăbușit în Franța. Cine sunt victimele tragediei aviatice- FOTO

Există două ipoteze prin care este explicat comportamentul piloților. Una dintre ele se referă la un test de presurizare făcut de mecanici în ziua accidenului, care nu ar fi pus maneta de presurizare le modul automat. În timpul ascensiunii, avionul s-a prăbușit după ce și-a epuizat rezervele de carburant. Nu se exclude nici ipoteza sinuciderii unuia din piloți care și-ar fi putut neutraliza colegul sau intervenția unei terțe persoane în cockpit, potrivit experților.

Prima cutie neagră găsită a avionului era avariată, dar au fost recuperate datele, a doua nu avea conținut. 

AVION AIRBUS A320 prăbușit în Franța. Dezvăluiri din cutia neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel