AVION AIR ASIA DISPĂRUT între INDONEZIA și SINGAPORE: 23 de pasageri au ratat zborul QZ8501

O amplă acțiune de căutare are loc duminică, pentru găsirea avionului Airbus A320-200, dispărut între Indonezia şi Singapore.

Aeronava ce aparține companiei malaysiene low-cost AirAsia avea 162 de persoane la bord, însă, potrivit listelor de pasageri, alți 23 de oameni care se înregistraseră pentru acest zbor nu s-au îmbarcat, din motive deocamdată neclarificate. Potrivit publicației Strait Time, printre aceștia se află 11 bărbați, opt femei și patru copii.

La bordul aparatului se aflau 156 de indonezieni, trei sud-coreeni, un francez, un malaezian și un singaporez, conform aceleiași surse. Erau 138 de pasageri adulți, 16 copii și un sugar. "Francezul era copilotul", a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, J.A.Barata, citat de Agerpres.

Aviația militară indoneziană a informat că a trimis două avioane pentru a efectua cercetări într-o regiune la est de Java, sud-est de Pangkalan Bun, în provincia Kalimantan, conform agenției franceze de presă.

Aparatul era exploatat de AirAsia Indonezia, o sucursală a AirAsia cu baza la Kuala Lumpur în Malaezia, care domină piața companiilor aeriene cu costuri reduse în Asia de Sud-Est.

"Avionul era în stare bună, dar condițiile meteorologice nu erau foarte bune", a declarat directorul aviației civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, într-o conferință de presă susținută în aeroportul din Jakarta.

Rude panicate ale pasagerilor s-au adunat pe aeroportul Changi din Singapore și alte câteva sute s-au grăbit spre aeroportul din Surabaya.

Vezi și: Un avion cu 162 de persoane la bord a dispărut - FOTO. UPDATE: Aeronava s-ar fi prăbușit în apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel