Avioane pentru Ucraina. Emmanuel Macron spune că „nimic nu este interzis“, dar armele nu trebuie „să atingă pământul rusesc“

Emmanuel Macron și-a exprimat punctul de vedere față de trimiterea de avioane în Ucraina.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost întrebat la Haga despre posibilitatea de a trimite avioane de vânătoare Ucrainei, care să lupta cu invadatorii ruși. Acesta a spus că „nimic nu este interzis în principiu“, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Totuși, Macron a spus că este nevoie de anumite „criterii“ înaintea adoptării oricărei decizii, și să existe o „cerere“ formulată de Ucraina în acest sens. De asemenea, potrivit președintelui francez, armele nu trebuie să ducă „la escaladare“ și nu trebuie să fie „de natură să atingă pământul rusesc, ci să ajute într-adevăr efortul de rezistenţă“

„Prin definiţie, nimic nu este exclus“, a spus Macron, subliniind totodată că ucrainenii „nu fac astăzi această cerere“.

„În baza acestor trei criterii, noi vom continua să analizăm livrările de echipamente militare de la caz la caz“, a spus Macron.

CITEȘTE ȘI     -    Trump spune că poate pune punct războiului din Ucraina în „în 24 de ore“ / video

„În funcţie de cererile care sunt formulate şi nu în funcţie de zvonuri care circulă“ sunt luate deciziile, a mai subliniat președintele Franței, precizând că ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, este aşteptat marţi la Paris pentru întrevederi cu omologul Sebastien Lecornu.

De asemenea, Mark Rutte a spus că „nu există tabu, dar ar fi un mare pas“ înainte dacă avioane de vânătoare ar fi livrate Kievului.

După mai multe săptămâni de ezitări, Germania a decis săptămâna trecută să trimită în Ucraina 14 tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană şi să permită altor ţări europene să furnizeze blindate similare Kievului. Totuși, Olaf Scholz a susținut în weekend că Germania nu va trimite avioane în Ucraina.

CITEȘTE ȘI     -    Ucraina cere Germaniei să-i trimită un submarin de ultimă generație care să alunge navele Rusiei din Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel