Ucraina cere Germaniei să-i trimită un submarin de ultimă generație care să alunge navele Rusiei din Marea Neagră

Autoritățile de la Kiev și-au exprimat dorința ca Germania să trimită submarine care să alunge flota rusă din Marea Neagră.

Ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Andrij Melnyk, și-a exprimat dorința ca Germania să furnizeze submarine pentru a ajuta la evacuarea flotei ruse din Marea Neagră, potrivit RMX.

Luând pe Twitter sâmbătă, Melnyk a propus să folosească submarine germane 212A pentru această operațiune.

„Bună, băieți! Știu că voi provoca din nou o furtună, dar am o altă idee creativă. Germania (ThyssenKrupp) produce unul dintre cele mai bune submarine din lume HDW Class 212A. Bundeswehr și are 6 astfel de submarine. De ce să nu trimită unul în Ucraina? Cu ajutorul lui vom alunga flota rusă din Marea Neagră”, a scris Melnyk pe Twitter.

Cu toate acestea, Melnyk a mai spus că opiniile sale de pe Twitter nu sunt neapărat aceleași cu poziția oficială a Ucrainei.

CITEȘTE ȘI     -     Tancuri Leopard pentru Ucraina: Scholz îi îndeamnă pe germani să aibă încredere în guvernul său

CITEȘTE ȘI     -    Când ajung tancurile Abrams în Ucraina. Purtător de cuvânt al Casei Albe: Va dura multe luni

212A, printre cele mai moderne submarine

Considerat unul dintre cele mai moderne submarine diesel-electrice, dezvoltarea tipului german 212A a început în 1996 ca un proiect comun al Marinei germane și italiene. Primul astfel de submarin a intrat în funcțiune în 2005.

Acesta are un motor diesel și o bancă de celule de combustibil cu hidrogen, independente de aer. În condiții normale, submarinul folosește motorul diesel la suprafață sau atunci când este scufundat până la adâncimea snorkelului, dar poate trece la operațiuni cu celule de combustibil, care nu produc zgomot și astfel evită detectarea. În acest mod, submarinul poate rămâne scufundat până la trei săptămâni.

În plus, are șase tuburi care pot lansa torpile grele ghidate și, spre deosebire de alte submarine similare, poate opera în apele de coastă puțin adânci pentru a desfășura mai bine comandouri de scuba. Marina germană operează șase dintre ele, iar cea italiană alte patru.

CITEȘTE ȘI     -    Leopard 2 vs T-90M. Ce tancuri vor câștiga, în urma confruntării dintre cele de fabricație germană și cele de fabricație rusească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel