Avertizare pentru românii din întreprinderile de stat. Ce pericol îi așteaptă

Vicepremierul Costin Borc a anunţat, marți,la Târgu Jiu, că managerii pot face concedieri în toate companiile unde acţionar majoritar este statul. ,,Conducerea fiecărei companii va decide câţi oameni trebuie să plece acasă şi ce alte costuri mai trebuie tăiate pentru eficientizarea activităţii'', a anunțat acesta.

"Cred că este nevoie de procese de restructurare în toate întreprinderile de stat, în general. Nu mă refer la disponibilizări de personal, ci la a face ca aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante şi asta însemană cu costuri reduse, oameni profesionişti... cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie. (...) Trebuie să treminăm cu influenţele politicianiste, cu influenţele electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant.

În cazul disponibilizărilor trebuie, să se ia decizii în consiliul director. Trebuie făcute analize: de câţi oameni ai nevoie, cât sunt costurile, cât costă aceşti oameni, ce competenţe ai nevoie. Disponibilizările nu se fac doar pe cifre", a precizat Costin Borc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel