Avertisment ferm al rușilor pentru România: Vom căuta să vă anihilăm flota!

Rușii continuă să-și exprime prin diferite voci iritarea față de hotărârea NATO de a-și consolida prezența în România. Vladmir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat pentru TVR 1 că Rusia este îngrijorată de capabilitățile NATO instalate pe teritoriul României. "Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească", a spus rusul.

"Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă.

Decizie strategică pentru România: Comandament NATO la București

Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă, dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta," a declarat  Evseev.

La reuniunea ministerială de joi, NATO a decis – după ce decizia politică a fost luată la summit-ul din septembrie 2014, din Țara Galilor – să disloce un comandament de divizie al NATO la București și un comandament mai mic, special, la Kogălniceanu. 

Decizia NATO de a instala șase centre de comandă în șase state diferite va duce inevitabil la schimbări "adecvate" în planurile militare ale Rusiei, a declarat emisarul Rusiei la NATO, Alexander Grushko, potrivit Sputnik News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel