Avertisment: Crimeea a devenit o bază militară ce amenință România

[] []

24 Martie 2015 / 17:22
Salveaza PDF Comentarii

Vicepreședintele grupului S&D, Victor Boștinaru, a declarat, marți, în cadrul subcomisiei Parlamentului European pentru Securitate și Apărare, că militarizarea Crimeei este o amenințare pentru spațiul Mării Negre și statele din regiune.

Intervenţia eurodeputatului a avut loc în dezbaterea Militarizarea Crimeii şi situaţia de securitate la un an de la anexarea ilegală de către Rusia, în prezenţa liderului tătarilor din Crimeea, Refat Chubarov, potrivit unui comunicat de presă.

Europarlamentarul român a susținut că în ultimul an Crimeea a fost scena unor epurări etnice. 

„Conform discursului oficial a lui Vladimir Putin, difuzat de televiziunea de stat, Rusia a fost obligată să intervină militar pentru a proteja populaţia rusă din Crimeea. Totodată, însă, acesta menţionează că acţiunea a fost elaborată strategic şi premeditat. Această declaraţie clarifică complet situaţia reală.

Polonia: Rezerviștii, convocați pentru exerciții militare

 

Pe parcursul întregului an, în Crimeea s-au desfăşurat acţiuni de epurare etnică şi violenţe direcţionate către minorităţile etnice, incluzând tătarii. În acest sens, discursul dumneavoastră, domnule Chubarov, contrazice dramatic propaganda rusă vehiculată de întreaga sa coloană a V-a din statele membre ale UE" a declarat eurodeputatul Victor Boştinaru.

„De asemenea, – a mai adăugat eurodeputatul român - Crimeea a fost transformată într-o reală bază militară, care constituie o ameninţare atât pentru spaţiul Mării Negre, cât şi pentru statele din regiune. Nu trebuie să uităm că am avut un acord similar celui de la Minsk, la Munchen, cu Daladier şi Chamberlain ca semnatari. Churchill a sesizat pericolul. În acest context, trebuie să fim uniţi şi să urmăm exemplul lui Churchill, să nu slăbim sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse şi să întărim colaborarea cu NATO."

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28