Autostrada Transilvania. Cuc: Ghinionul este că...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut o mobilizare mult mai mare a constructorilor pe şantierele de pe Autostrada Transilvania, între Iernut şi Cheţani şi Câmpia Turzii - Cheţani, cu o lungime totală de 33,5 kilometri, deşi a apreciat că progresul fizic al lucrărilor este unul "acceptabil".

"Astăzi am efectuat o vizită pe cele două loturi de autostradă, am făcut o scurtă evaluare. Am văzut că s-a lucrat la structuri şi pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, ceea ce este un lucru îmbucurător fiindcă se recuperează anumite decalaje care existau la aceste loturi. Progresul fizic este unul acceptabil, aş spune pe lotul Iernut-Cheţani, pe tronsonul Cheţani-Câmpia Turzii am spus constructorului că aş vrea să văd, de fapt trebuie să văd de săptămâna viitoare o mobilizare mult mai mare. Asta nu înseamnă că celălalt lot este exclus sau că a fost o mobilizare mult mai exemplară. Pot să spun că ghinionul lui e că voi sta pe şantiere în permanenţă, aşa că ne vom întâlni destul des. Voi vedea exact cum evoluează lucrările", a declarat Răzvan Cuc.

Acesta a arătat că, din 23 martie, va începe conferinţele de presă la Ministerul Transporturilor unde va prezenta exact modul în care se lucrează la fiecare tronson de autostradă din ţară.

Vezi și: Cursuri gratuite de îngrijire a bebeluşului. Ana Măiță: Informaţii importante. Ne salvează

Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni - Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri, au fost date în folosinţă în luna decembrie. Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare iar restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Vezi și: Dieta cu ouă și grapefruit. Slăbești până la 10 kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel