Au fost aleşi cei mai buni 11 fotbalişti români din istorie. Două nume mari lipsesc

Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a alcătuit primul 11 al celor mai buni fotbalişti români din istorie. Cu toate astea, lipsesc două nume mari. 

Într-un sistem clasic 4-4-2, din echipa ideală nu lipsesc nume uriașe din fotbalul românesc precum: Gică Hagi, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci sau Florea Dumitrache. 

Cristian Chivu este singurul jucător mai apropiat de epoca modernă care prinde primul „11” al dream team-ului. Adrian Mutu, omul cu cele mai multe goluri sub „tricolor” alături de Hagi (35), și Dorinel Munteanu, fotbalistul cu cele mai multe prezențe în „națională” (134), nu au prins echipa, scrie GSP.

Iată echipa ideală: 

Silviu Lung - Dan Petrescu, Cornel Dinu, Miodrag Belodedici, Cristian Chivu - Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci - Florea Dumitrache, Marius Lăcătuș

Edward Iordănescu, mâhnit de retragerea lui Alin Toşca: Echipa naţională pierde un jucător important

Selecţionerul României, Edward Iordănescu s-a declarat mâhnit de decizia fotbalistului Alin Toşca (30 de ani) de la echipa naţională, el precizând că prima reprezentativă 'pierde un jucător important'. 

'Sunt mâhnit pentru că echipa naţională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club şi au fost discuţii în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa naţională. Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o şi motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp', a precizat selecţionerul într-un comunicat publicat, vineri, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

'Îmi doresc foarte mult ca acest moment să producă un efect de creştere a responsabilităţii pentru toţi jucătorii din circuitul naţionalei, astfel încât ei să muncească şi mai mult, să demonstreze şi mai mult prin prestaţiile lor la nivel de club că merită să ajungă în lotul României. Ne aşteaptă patru meciuri extrem de importante în luna iunie, grupate într-un format fără precedent în ultimele decenii şi care ne va solicita la maximum resursele fizice şi de concentrare. Îi mulţumesc lui Alin pentru perioada carierei în tricoul României şi nu pot să îmi doresc pentru el decât să fie împăcat, să aibă sănătate şi succes în continuarea carierei la nivel de club', a adăugat Edward Iordănescu. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel