Atenţionare de călătorie: risc ridicat de incendii în Grecia, caniculă în Croaţia

Grecia
Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că există un risc ridicat de incendii, iar în Croaţia sunt coduri roşu şi portocaliu de caniculă.

În Republica Elenă, Secretariatul General de Protecţie Civilă grec avertizează că există un risc ridicat de incendii pentru următoarele regiuni: insulele din nordul Mării Egee (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria); Grecia Centrală (inclusiv insulele Evia, Skyros); peninsula Attica.

În Republica Croaţia, prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august indică o creştere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod roşu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis şi un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb.

Informații pentru Croația

MAE informează cetăţenii români că există posibilitatea creşterii timpilor de aşteptare la punctele de trecere frontieră, precum şi la punctele de taxare pentru circulaţia pe autostradă. Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en, Serviciului Croat de Meteorologie şi Hidrologie - http://meteo.hr/index_en.php, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Totodată, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Croaţia: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Informații pentru Grecia

Cetăţenii români aflaţi în Grecia pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie de urgenţă au la dispoziţie si telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro - pentru Grecia, http://zagreb.mae.ro - pentru Croaţia, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Vezi și: Avertizare de călătorie în Spania şi Portugalia: Caniculă

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26