Atenţionare de călătorie, Danemarca. Anunțul autorităților

Sebastian Florea / 02 noi 2018 / 08:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Atenţionare de călătorie în Danemarca din cauza prelungirii perioadei de efectuare a controalelor la frontiere.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia de prelungire a efectuării controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 11 mai 2019.

În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia.

Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor, precizează MAE într-un comunicat remis joi. Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca.

În aceste condiţii, se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională), se subliniază în comunicat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22