Atentat în Rusia. S-a aflat cine era în parcare cu Aleksandr Dughin. Momentul în care ar fi fost amplasată bomba

Atentat în Rusia. S-a aflat cine era în parcare cu Aleksandr Dughin. Momentul în care ar fi fost amplasată bomba / Foto: Captură video Youtube The Guardian
Atentat în Rusia. S-a aflat cine era în parcare cu Aleksandr Dughin. Momentul în care ar fi fost amplasată bomba / Foto: Captură video Youtube The Guardian

Apar noi detalii despre atentatul asupra lui Aleksandr Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale, Daria Dughina.

Aleksandr Dughin și fiica sa au fost invitați ca oaspeți de onoare la festivalul "Tradiția" din moșia Zakharovo de lângă Moscova, unde filosoful a ținut o prelegere. Atunci când se întorceau de la acest eveniment a avut loc explozia mașinii în care se afla Daria Dughina. În automobil ar fi trebuit să se afle chiar Aleksandr Dughin, numai ca acesta s-ar fi urcat într-un alt automobil, în ultimul moment. Se spune că ținta atacului ar fi fost chiar filosoful lui Putin (Vezi mai mult AICI).

Când ar fi fost pusă bomba

Anchetatorii ruși încearcă acum să afle cum s-a produs totul. După cum scria canalul de telegramă "112", acolo, în parcarea de lângă moșie, ar fi putut fi instalat un dispozitiv exploziv în mașină. Prin urmare, prima versiune este că bomba artizanală a fost amplasată chiar în timp ce ideologul lui Vladimir Putin își ținea discursul patriotic la acel eveniment.

Anchetatorii au constatat că aceasta a fost instalată sub mașină, în partea șoferului. Totuși, nu este clar de ce la plecare Aleksandr Dughin nu a urcat cu fiica sa în mașină, așa cum vorbiseră în prealabil și de ce s-a răzgândit alegând să meargă acasă cu un alt automobil.

VEZI ȘI: De ce nu s-a urcat Aleksandr Dughin în propria mașină. Bomba atașată îi era adresată ”filosofului lui Putin”? Ucraina se delimitează: Nu suntem stat terorist

Și scriitorul Zakhar Prilepin a participat la festivalul "Tradița". El a enumerat în textul său pentru RT oamenii care se aflau în parcare cu Aleksandr Dughin.

"Aseară, de la festival, din aceeași parcare comună, au plecat: co-organizatorul festivalului, un vechi prieten al Donbasului și al comandanților de miliție ai acestuia, Eduard Boyakov, împreună cu întreaga sa familie; prietenul și fratele nostru în toți acești ani Alexei Dzhango Poddubny cu familia, prietenul și fratele nostru Dmitri Revyakin cu familia și echipa sa, violonistul Pyotr Lundstrem cu familia... Au fost luptători, milițieni, rezerviști din Donețk și Lugansk, și a fost un număr mare de copii. Toată lumea avea mașini în apropiere și toată lumea pleca spre acasă într-un ambuteiaj comun. Daria a plecat câteva minute înainte de restul.", a scris Prilepin, scrie versiunea rusească a BBC.

Mașina ar fi explodat după 10 minute

Potrivit martorilor oculari, mașina în care se afla Daria Dughina a explodat în mișcare, după care s-a oprit pe marginea drumului și a ars. Femeia a murit pe loc, iar resturile mașinii au fost împrăștiate pe șosea. Potrivit canalului Telegram Baza, conform datelor preliminare, Dughina conducea de aproximativ zece minute.

Corespondentul militar Maxim Fomin a scris pe canalul său de Telegram că dispozitivul exploziv se afla sub scaun: Aproximativ 400 g de TNT. Nu se știe încă dacă a existat un cronometru sau dacă cineva a apăsat butonul".

Politologul Serghei Markov a spus pe canalul său Telegram că, după moartea fiicei sale, Aleksandr Dughin se află în spital. Deocamdată nu se știe care este starea acestuia. Dacă se confirmă versiunea anchetatorilor, este posibil ca însuși ideologul lui Putin să fi fost ținta acestei tentative de asasinat. Anchetatorii intenționează să facă examinări criminalistice, explozive, genetice moleculare și alte cercetări amănunțite. Deja a fost ridicată o înregistrare video de pe DVR-ul mașinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel