De ce nu s-a urcat Aleksandr Dughin în propria mașină. Bomba atașată îi era adresată ”filosofului lui Putin”? Ucraina se delimitează: Nu suntem stat terorist

Aleksandr Dughin, filosoful lui Vladimir Putin, și-a văzut fiica aruncată în aer de o bombă atașată ce i-ar fi fost destinată. 

Toate vocile lumii spun că bomba îi era adresată lui Aleksandr Dughin, asta pentru că era atașată de mașina sa, autoturism în care s-a urcat fiica sa, o jurnalistă de 29 de ani, pro-Putin și ea. 

Ce s-a întâmplat

Daria Dughina a murit după ce mașina pe care o conducea - a tatălui său- a explodat în apropiere de Moscova, sâmbătă. Tatăl său este ultranaționalistul Aleksandr Dughin, ale cărui ziceri au folosit ca ideologie pentru invazia Ucrainei, la comanda președintelui rus Vladimir Putin. 

Autoritățile ruse au anunțat că o bombă atașată de mașină au ucis-o pe fiica influentului scriitor rus. A fost deschisă o investigație pentru crimă. Mașina care a fost aruncată în aer, o Toyota Land Cruiser, aparținea lui Aleksandr. În acest moment, este neclar de ce influentul rus nu s-a urcat în mașină, alături de fiica sa.

Cea mai controversată ipoteză fiind tocmai în spatele acestui motiv, iar întrebări sunt destule în acest sens: De ce nu s-a urcat Aleksandr Dughin în propria sa mașină? De ce fiica sa a fost cea care s-a urcat în mașina scriitorului? A existat vreun motiv în acest sens, poate un apel? Sau poate vreo persoană care l-a împiedicat pe Dughin să se urce în mașină? Răspunsurile la aceste întrebări sunt căutate de analiști politici din lume. Deocamdată, nu există informații, decât întrebări, nici măcar ipoteze. The Sun scrie că fiica și tatăl ar fi schimbat mașinile în ultimul moment. Informațiile cu privire la acest aspect sunt confuze și controversate. 

Explozia a avut loc la 32 de kilometri de Moscova, la plecarea de la un eveniment unde nu ar fi fost necesară o securitate sporită. Mașina fusese parcată într-un spațiu special destinat, dar nesupravegheat. Presa din Rusia inclusiv scrie că asociații lui Dughin cred că el, nu fiica sa, era ținta. 

Un oficial ucrainean a exclus implicarea statului său, dar comentatorii pro-Kremlin și politicienii ruși imediat au acuzat Ucraina și au cerut răzbunare.

Dughin n-ar fi fost atât de apropiat de Putin

Investigatorii ruși spun că bomba a fost plasată sub mașină, în dreptul scaunului șoferului. Atacul este văzut ca o ”crimă cu premeditare”. 

Aleksandr Dughin este văzut ca un filosof politic, descris adesea drept ”creierul” lui Putin, dar NewYorkTimes scrie că relația dintre Dughin și Putin este ”opacă” și conform unor experți de la Kremlin, ”adesea exagerată”. Și totuși, Aleksandr Dughin este văzut ca unul dintre cei mai aprigi susținători ai ideii unei Rusii imperiale la cârma unei civilizații ”eurasiatice”. 

Daria Dugina, în vârstă de 29 de ani, a fost jurnalistă și comentatoare. Ea împărtășea viziunea despre lume a tatălui său, fiind vizată de sancțiunile SUA și UK. 

Citește mai multe informații aici despre cei doi: Atentat asupra lui Aleksandr Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale. Tot ce trebuie să știi despre ideologul lui Putin și Daria Dughina

Se caută vinovații 

”Ucraina cu siguranță nu a avut nimic de-a face cu explozia de ieri”, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Ucrainei. ”Nu suntem un stat criminal precum Federația Rusă, cu atât mai puțin unul terorist” a continuat el.

Denis Pushilin, șeful separatiștilor susținuți de Rusia din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a scris pe rețeaua Telegram că ”teroriștii regimului ucrainean” se află în spatele atentatului cu mașina-bombă. Dar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria V. Zakharova, a încetat să acuze Ucraina. Ea a scris pe Telegram că, dacă Ucraina este într-adevăr responsabilă, ”atunci trebuie să vorbim despre o politică de terorism de stat realizată de regimul de la Kiev”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel