Atentat asupra lui Aleksandr Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale. Tot ce trebuie să știi despre ideologul lui Putin și Daria Dughina

Atentat asupra lui Aleksandr Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale. Tot ce trebuie să știi despre ideologul lui Putin și Daria Dughina / Foto: Capturi video Youtube
Atentat asupra lui Aleksandr Dughin, sfârșit cu moartea fiicei sale. Tot ce trebuie să știi despre ideologul lui Putin și Daria Dughina / Foto: Capturi video Youtube

Află în articol pentru ce sunt cunoscuți Daria Dughina și tatăl ei, Aleksandr Dughin.

Daria Dughin, fiica filozofului și politologului de dreapta Aleksandr Dughin, a murit în regiunea Moscovei, în urma unui atentat cu o mașină capcană care a explodat. În mașină ar fi trebuit să se afle chiar Aleksandr Dughin, numai ca acesta s-ar fi urcat într-un alt automobil, în ultimul moment. Fiica sa a murit practic sub privirile lui (Vezi știrea AICI).

Cine a fost Daria Dughina



Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, putea fi numită succesorul ideologic al tatălui ei, care a promovat conceptul de "lume rusească", scrie fontanka.ru. Dughina a absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova și a scris materiale despre politică pentru RT și Tsargrad sub pseudonimul Daria Platonova. Ea a acționat și ca expert la canalul TV Zvezda. Acolo, Dughina a fost prezentat ca observator politic pentru Geopolitika.ru, un mic portal care, după cum spune site-ul însuși, "urmează linia abordării eurasiatice".

Cartea Z

Dughina a sprijinit activ luptele de pe teritoriul Ucrainei. Așadar, ea a fost unul dintre co-autorii "Cărții Z", care a fost anunțată ca "o colecție de povești de la participanți și martori oculari: militari, civili, voluntari și corespondenți militari". Cartea Z era programată să fie lansată la sfârșitul acestei toamne de către editura de dreapta Black Hundred.

În iunie, Dughina a călătorit în Donețk și Mariupol, unde a vizitat și Azovstal. Dughina a postat atunci fotografii din fabrica distrusă pe canalul ei de Telegram. Câteva săptămâni mai târziu, Marea Britanie a plasat-o pe fată pe lista sancțiunilor, spunând că "este un autor frecvent și cunoscut de dezinformare cu privire la Ucraina pe diverse platforme online". La postarea despre impunerea sancțiunilor, Dughina a atașat un filmuleț în care dansează.

Şeful așa-numitei Republici Populare Donețk, Denis Pushilin, a dat vina pe "teroriştii regimului ucrainean" pentru moartea tinerei şi a spus că tatăl ei, politologul Aleksandr Dughin, este adevărata ţintă. Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului lui Zelenski, a comentat deja incidentul. Potrivit acestuia, Ucraina nu are nimic de-a face cu explozia mașinii în care se afla Dughina (Vezi știrea AICI).

Detalii despre Aleksandr Dughin

Filosoful și politologul Aleksandr Dughin este cunoscut ca un reprezentant al "neo-eurasianismului", promovând de-a lungul timpului ideea creării unei superputeri prin integrarea Rusiei cu fostele republici sovietice.

În 1993, împreună cu Eduard Limonov și Yegor Letov, Aleksandr Dughin a fost unul dintre fondatorii Partidului Național Bolșevic, care a fost ulterior recunoscut ca fiind extremist și interzis în Rusia. El a candidat fără succes la Duma de Stat, ulterior a condus Centrul de expertiză geopolitică al Consiliului Consultativ de Experți în Probleme de Securitate Națională, sub președintele Dumei de Stat.

În legătură cu evenimentele recente, mulți și-au amintit și cum în 2005 Aleksandr Dughin a participat la prezentarea "Frontului Eurasiatic Anti-Portocaliu"; Aleksey Arestovich, care acum este numit consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, i-a ținut companie la conferința de presă.

În general, în anii 2000, Aleksandr Dughin s-a îndepărtat de la politica activă către jurnalism și filozofie, a devenit profesor la Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova și a condus canalul TV Tsargrad timp de aproximativ un an.

Aleksandr Dughin, numit ideologul "lumii ruse"

Fiind ideologul "lumii ruse", Dughin a susținut atât anexarea Crimeei la Rusia în 2014, cât și acțiunile Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei în 2022. El a scris multe despre invazia rusă pe rețelele de socializare, uneori într-un context ezoteric. În special, postarea sa conform căreia cursul istoriei lumii este controlat de cel care controlează Insula Șerpilor a câștigat faimă.

În 2014, Dughin a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, iar în 2015 - într-o listă similară a Statelor Unite și a Canadei, un dosar despre el a fost și pe site-ul ucrainean "Peacemaker".

Pe 20 august, Alexandru și Daria Dughina se întorceau de la festivalul literar și muzical "Tradiție". La ora 18:00, Dughin trebuia să susțină acolo un discurs despre "Tradiție și istorie". Un alt participant la festival, violonistul Pyotr Lundstrem, susține că Dughin și fiica sa ar fi trebuit să călătorească într-o singură mașină, dar în ultimul moment politologul a urcat în alta. El a fost unul dintre primii care au ajuns la locul exploziei. După incident, Dughin a fost dus la spital.

Comisia de investigație din Moscova a deschis un dosar penal pentru o crimă comisă într-un mod general periculos (paragraful „e” din partea 2 a articolului 105 din Codul penal al Federației Ruse). Potrivit anchetatorilor, crima în care a murit Dughina a fost planificată și ordonată în prealabil.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel