Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, aruncată în aer. Atentatul l-ar fi vizat pe el

Alexandr Dughin
Alexandr Dughin

Un atentat cu mașină capcană a avut loc la Moscova. Fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul care îl sfătuiește pe Putin a murit pe loc. 

În mașină ar fi trebuit să se afle chiar Aleksandr Dughin, numai ca acesta s-ar fi urcat într-o altă mașină, în ultimul moment. 

Mașina în care se afla Dughina a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, iar mașina a luat foc imediat a spus Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizont rusesc, conform CNN care citează TASS. 

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta. Krasnov a spus de asemenea că o cunoștea personal pe Dughina și că mașina în care aceasta călătorea aparținea tatălui ei.

Din câte se pare, cei doi ar fi urmat să se întoarcă împreună de la un eveniment și era de așteptat să se urce în aceeași mașină.

Aleksandr Dughin ar avea o ideologie anti ucraineană, el fiind partizanul anexării Crimeii de către Rusia. Acesta nu deține nici o funcție oficială, însă s-ar părea că este sfătuitorul lui Vladimir Putin în chestiuni importante.

Daria Dughina avea 30 de ani și spre deosebire de alți copii ai oamenilor importanți din Rusia, acesta și-a efectuat studiile la Moscova. 

Dughin a fost filmat lângă epava mașinii, cu mâinile la cap. 

Vezi video:

 

Fiica filozofului, Daria Dugina, a fost o o jurnalistă foarte vocală care a susținut activ invadarea Ucrainei. La începutul acestui an, ea a fost pusă pe lista cu sancțiuni occidentale,  care au acuzat-o pe fiind acuzată că a contribuit la dezinformarea online în legătură cu invazia Rusiei. În mai, într-un interviu, ea a descris războiul drept o „ciocnire a civilizațiilor” și și-a exprimat mândria de faptul că atât ea, cât și tatăl ei au fost sancționați de Occident.

Aleksandr Gelievici Dughin, în vârstă de 60 de ani, este de asemenea un fost jurnalist. În prezent, acesta este expert în geopolitică, filosof, sociolog și politician rus. Este cunoscut pentru vederile sale extremiste și are avut legături strânse cu Vladimir Putin. De asemenea, este președintele Partidului Eurasiatic - mișcare ce pledează pentru edificarea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane. A scris mai multe cărți de geopolitică.

În afara de anexarea Crimeii, Dughin este bănuit că l-ar fi consiliat pe Vladimir Putin și în cazul invadării Ucrainei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel