Atentat în Pakistan. Cel puțin 12 oameni și-au pierdut viața

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Cel puţin 12 persoane, printre care un influent on politic local, şi-au pierdut viaţa marţi seară într-un atentat sinucigaş împotriva unei reuniuni electorale la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia.

Atentatul a fost comis în cursul unei reuniuni organizate de Awami National Party, formaţiune care a mai fost ţinta represaliilor militanţilor islamişti pentru că şi-a manifestat opoziţia faţă de unele grupări cum ar fi talibanii. Mai devreme, un purtător de cuvânt militar recunoscuse că asupra campaniei pentru alegerile parlamentare de la 25 iulie planează o serie de ameninţări. 'Potrivit primelor elemente ale anchetei, a fost un atac sinucigaş care l-a vizat pe Haroon Bilour', a declarat pentru AFP Shafqat Malik, un responsabil al poliţiei, referindu-se la unul dintre candidaţii Awami National Party la alegeri.

Un alt responsabil cu rang înalt al poliţiei, Kaukab Farooqi, a confirmat că Haroon Bilour şi-a pierdut viaţa în acest atac. Haroon Bilour aparţinea unei influente familii politice din provincia Khyber Pakhtunkhwa a cărei capitală este Peshawar. Tatăl său, Bashir Bilour, de asemenea un om politic cunoscut, a fost ucis într-un atentat sinucigaş în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel