Atenție șoferi! Nebunie pe A2 pe sensul de mers către Constanţa

Mai multe tamponări în care au fost implicate nouă maşini au avut loc sâmbătă pe Autostrada Soarelui, circulaţia pe A2 desfăşurându-se îngreunat.

Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe Autostrada Soarelui, traficul rutier este intens pe sensul de mers către Constanţa.

Se circulă îngreunat atât din cauza numărului mare de autovehicule care se îndreaptă către litoral, cât şi din cauza unor tamponări care s-au produs în această dimineaţă la următoarele poziţii kilometrice: la km 94, în care au fost implicate 4 autovehicule; la km 95, în care au fost implicate 3 autovehicule; la km 206, în care au fost implicate 2 autovehicule; De asemenea, pe autostrada A4, la km 18+600 de metri, a avut loc o tamponare tot pe sensul de mers către Constanţa, în care au fost implicate 3 autovehicule, precizează sursa citată.

Deşi autovehiculele implicate în aceste evenimente rutiere au fost scoase pe banda de urgenţă, mulţi conducători auto încetinesc (unii din curiozitate) la locurile tamponărilor, îngreunându-se astfel traficul, potrivit Infotrafic.

Cauza probabilă a acestor accidente a fost nepăstrarea unei distanţe de siguranţă în mers.

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase.

Din acest motiv, amintim că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă), arată sursa citată.

În vederea monitorizării traficului rutier şi pentru asigurarea fluenţei acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI va survola în acest sfârşit de săptămână Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel